Vann, vind og kull

Kraftforvalter i TAFJORD, Erik Helseth, forteller at det historisk tørre og varme været i Norden og Europa har ført til lite vann i magasinene i forhold til det som er normalt for årstiden. I tillegg har prisen på CO2-kvoter i Europa økt, noe som påvirker kostnaden av kraftproduksjon basert på gass og kull. – Det siste året har kostnadene på utslipp av CO2 omtrent firedoblet seg, sier Erik. – Kraftsystemet i Norden og på kontinentet, som vi i stadig større grad knytter oss mot, er avhengig av kraftproduksjon basert på gass og kull. Dette er ekstra relevant når vi har lite vann i magasinene.

Høyere strømregninger

I sommermånedene, når forbruket har vært lavt, har du nok ikke merket så mye til dette på strømregningen, men vi vil se forskjellen allerede på fakturaen som kommer nå i september. Og videre utover høsten kan regningen stige samtidig som temperaturen faller og forbruket øker. For en familie som bruker ca. 20.000 kWh i året kan forvente en økning på ca. 800 kroner sammenlignet med samme periode i fjor.  

Likt for alle

Om du lurer på om det kan lønne seg å bytte strømleverandør nå, er svaret at innkjøpsprisen er den samme for alle strømleverandører. Og med ørsmå marginer i bransjen er det ikke her sparepotensialet ligger.

Er du bekymret for strømprisen fremover har vi strømavtaler der du kan sikre prisen, for eksempel Tafjord Garanti som har vist seg å være en veldig god avtale. Vi tilbyr også Prismatch - like billig som konkurrentene!

Spar strøm!

Det beste tipset for å få ned regningen disse dager er å spare på strømforbruket. Med kjøligere dager og mørkere kvelder er det fristende å fyre opp panelovnene og skru på lyset i alle rom, men her er det altså stort sparepotensiale. Se våre sparetips her.