Sommeren er her! Det er både lysere og varmere ute, og mye av matlagingen foregår på grillen på terrassen. Vi er mer ute, og har gjerne en etterlengtet reise like rundt hjørnet. Det mange glemmer i denne herlige tiden, er at man med små tiltak kan spare mye strøm.

 

Varmere i luften ute – skru ned varmen inne

Når luften ute begynner å få varme i seg, påvirker den også temperaturen inne i huset. Dere kan derfor med god samvittighet senke eller skru av temperaturen på varmekabler, panelovner og lignende. For hver grad du senker innetemperaturen, sparer du ca. 5% av kostnadene til oppvarming. Om du har klessnor er det også genialt å tørke klesvasken utendørs, fremfor med tørketrommel.

 

«Standby» sluker strøm

Elektriske gjenstander som er tilkoblet med støpsel, står gjerne i standby når vi bare skrur av enheten. Det mange ikke tenker over, er at de fortsatt bruker strøm dersom de er koblet til i støpselet. Så, før dere reiser bort for helgen, eller på ferie i noen uker; dra ut støpselet på TV, PC, ladere, stereo, spillkonsoller og lignende. Det samme gjelder utelampene omkring huset – de trenger ikke å stå på når dere har reist bort, og kanskje ikke når dere er hjemme heller? Sommernatten lyser godt opp!

Se flere strømsparetips