Mange har merket strømregningen ekstra godt de første månedene i år. Men det ser heldigvis lysere ut fremover og prisen for mars forventes å bli bortimot 20% lavere en januar-prisen i år.

Dyr høst og vinter

Strømprisene har fått mye oppmerksomhet det siste året. Prisen har vært høy, og særlig i fjor sommer og høst var situasjonen uvanlig for årstiden. Likevel har ikke prisene vært rekordhøye, men med høyere e-avgift og ikke minst kostnader til elsertifikat merkes dette på den totale strømregningen.

Grunnen til de høye strømprisene det siste året var den uvanlig tørre sommeren og høsten i fjor, med lite påfyll i magasinene. Samtidig med dette økte prisene på fossil kraftproduksjon i Europa, og skapte et presset marked fra flere kanter.

Lysere utsikter

Magasinfyllingene ligger fortsatt litt under normalen, og lite snø i fjellet bidrar til små forventninger til en voldsom prisnedgang.

Vi gleder oss likevel over at det blir lysere og varmere for hver dag, noe som også bidrar til lavere forbruk. Det er tross alt dette som vil utgjøre den store forskjellen på strømregningen til slutt.

Er du interessert i å lese mer om hva som påvirker strømprisen? Les markedskommentaren her