Påsketradisjoner på TV og radio

Foto: ITV/NRK

Foto: ITV/NRK

Selv om vi går inn i en nok en annerledes påske, er det fortsatt noen påsketradisjoner som går som normalt. For påske er mer enn stappfulle påskeegg, lammelår og appelsin på skitur.

Påskekrim på TV

Det blir selvsagt ikke påske uten påskekrim på TV, og her blir det forskjellig å velge mellom på flere kanaler.

NRK viser flere krimserier, og en av dem er «The Bay», sesong 2, der vi skal tilbake til politikvinnen Lisa Armstrong i Morecambe. Der skal hun og teamet finne ut av et rystende drap i en kjærlig familie. Samtidig har Lisa sine egne problemer å rydde opp i. Denne starter på NRK1 mandag 29. mars kl. 21.15. Alle episodene blir også lagt ut på NRK TV fredag 26. mars.

«Mordene i Pembrokeshire» gjenåpnes to uløste drapssaker fra 1980-tallet, og de knyttes sammen med en rekke innbrudd begått i samme periode. Han som begikk disse ranene nærmer seg slutten av soningen sin, og det blir opp til etterforsker Steve Wilkins å samle nok bevis til å kunne dømme han før det han løslates og kan drepe igjen. Denne starter torsdag 1. april på NRK1. I tillegg blir alle episonene tilgjengelig i NRK TV fredag 26. mars. 

Det blir også gjensyn med Cassie og Sunny i "Nedgravde hemmeligheter". I sesong 4 dukker det opp en hodeløs kropp på et gjenvinningsanlegg, og teorien er at liket har vært oppbevart i en fryseboks. "Nedgravde hemmeligheter" blir å se på NRK1 fra fredag 2. april kl. 21.15. De to første episodene blir også lagt ut på NRK TV allerede fredag 26. mars. 

Foto: TV2

Foto: TV2

På TV2 får kan vi se den gripende thrilleren "Bloodlands". Den nord-irske politietterforskeren Tom Brannick finner nye spor til en gammel sak der hans egen kone ble drept. "Bloodlands" har samme produsent som "The Bodyguard" og "Line of Duty" og James Nesbitt spiller hovedrollen. Episode 1 og 2 sendes lørdag 3. april og episode 3 og 4 kan sees søndag 4. april. 

TV2 Sumo har et nervepirrende drama på menyen i år. "The Sister" handler om den tilsynelatende vellykkede Nathan, som bærer på en grusom hemmelighet. Denne trues med å avsløres når en gammel kjenning fra fortiden dukker opp. 

Det blir også gjensyn med "Sommerdahl-mordene" på TV 2 påskeuken. I sesong er sjefetterforsker Dan Sommerdahl i en livskrise etter å ha blitt forlatt av sin kone. Dette utspiller seg til et ekte trekantdrama som skal balanseres med brutale og mystiske drap. Denne starter opp mandag 29. mars kl. 21.40. I tillegg legge alle episodene på TV2 Sumo torsdag 25. mars. 

Foto: NRK SUPER

Foto: NRK SUPER

Superkrim for barna

I årets Superkrim på NRK dukker kjente NRK-profiler opp i nye krimplot hver dag gjennom hele påsken. Her blir det garantert mystiske hendelser og  utspekulerte handlinger. Superkrim vises fra lørdag 27. mars på NRK Super og NRK1. Spenning for hele familien, der dere kan være med å gjette hvem synderen er.

Påskenøtter

Det blir selvsagt «Påskenøtter» på NRK i år også. Øystein Bach og Rune Gokstad er klar med spennende og underholdende oppgaver for hele familien fra mandag 29. mars kl. 19.55.

«Kor ska vi reis?»

En annen kjær tradisjon, er «Påskelabyrinten» på NRK radio. Mandag 29. mars kl. 10 sitter Viggo Valle klar med sin geografiske spørrelek.

Husk at du kan høre radio med TV-boksen. Velg inn radiokanalene på apper, les mer her om hvordan du gjør dette.

Krim på øret

Er du en av dem som har slått deg på podkaster, og kombinerer turgåing og husarbeid med underholdning? I "Krimpodden" til VG legges det ut en ny, aktuell episode med norske krimsaker hver torsdag. I "Insiderpodden" får du servert historier fra virkeligheten som du aldri trodde eksisterte. 

Med ønsker om en god påske🐥