Påsketradisjoner på TV og radio

Foto: ITV

Foto: ITV/NRK

Selv om påsken i år må feires hjemme uten hele storfamilien samlet, er det fortsatt noen påsketradisjoner som går som normalt. For påske er mer enn egg, lammelår og appelsin på skitur.

Påskekrim på TV

Det blir selvsagt ikke påske uten påskekrim på TV, og her blir det forskjellig å velge mellom på flere kanaler.

Årets påskekrim på NRK heter «Tilståelsen» og er basert på en sann historie. Den handler om 22 år gamle Sian O’Callaghan som forsvant sporløst, og en politietterforsker som risikerte karrieren og omdømmet for å fange en drapsmann. Denne starter på NRK1 søndag 5. april, der det blir sendt to episoder frem til tirsdag 7. april. Alle seks episodene blir også lagt ut på NRK TV fredag 3. april.

NRK fortsetter med «Deadwater Fell», der mor og tre barn i den tilsynelatende perfekte og lykkelige familien Kendrick omkommer i en brann. Denne vises onsdag 8. og torsdag 9. april, to episoder hver dag. I tillegg blir alle fire episodene lagt ut på NRK TV fredag 3. april.

Det blir også gjensyn med den trauste kriminaletterforskeren Vera Stanhope, som står overfor fire nye mordgåter i Northumberland. "Vera" blir å se på NRK1 hver dag fra fredag 10. april til mandag 13. april. På NRK TV ligger alle fire episodene fra fredag 3. april.

Foto: TV2

Foto: TV2


TV2 har Agathe Christie på menyen. I år er det «Agatha Christie: Den fjerde rytter» som står på programmet og den vil gå 9. 10. og 11. april. Serien hadde premiere på BBC tidligere i år, og er blant de fem mest sette dramaseriene på kanalen det siste året. Britisk kvalitetskrim der altså.

Det blir også gjensyn med flere Agatha Christie-serier på TV 2 påskeuken. «Agatha Christie: Døde spor» vises 6. og 7. april, mens det kan grøsses til «Agatha Christie: Mord etter alfabetet» 8. og 9. april. 1. påskedag er det «Sherlock Holmes: A Game of Shadows» som står for tur.

Foto: Geir Evensen, NRK

Foto: Geir Evensen, NRK

Superkrim for barna

I årets Superkrim på NRK blir det 10 spennende episoder hvor kjente profiler fra hele NRK kobles sammen i forskjellige mysterier. Disse går fra/starter/vises fra/sendingene starter lørdag 4. april på NRK Super og NRK1. Spenning for hele familien!

Påskenøtter

Det blir selvsagt «Påskenøtter» på NRK i år også. Øystein Bach og Rune Gokstad er klar med spennende og underholdende oppgaver for hele familien fra mandag 6. april.

«Kor ska vi reis?»

En annen kjær tradisjon, er «Påskelabyrinten» på NRK radio. Mandag 6. april kl. 10 sitter Viggo Valle klar med sin geografiske spørrelek.

Har du lastet ned radio-app på Get boXen? Det er veldig enkelt, her har du en oppskrift om du er usikker på hvordan det gjøres/ Husk at du kan høre radio på Get boX. Velg inn radiokanalene på apper, les mer her om hvordan du gjør dette.

God påske🐥