Påsketradisjoner på TV og radio

Påskekrim - Siste kapittel

Siste kapittel er årets spennende krimserie på NRK. Foto: © Sony Pictures Entertainment. All Rights Reserved

Ingen påske uten påskekrim! For påske er mer enn stappfulle påskeegg, lammelår og appelsin på skitur. Her får du oversikten over de beste mordgåtene og spenningsserien for påskeuka. 

Påskekrim på TV

NRK viser flere gode krimserier, og en av dem er Siste kapittelsom er basert på den populære bokserien av Anthony Horowitz og omhandler redaktøren Susan Ryeland. I denne serien jobber hun med en berømt krimforfatter, som hun finner død hjemme. Hun starter sin egen etterforskning av dødsfallet og det viser seg at hendelsen sammenfaller med handlingen i den siste boken hans. Serien går over seks kvelder og starter lørdag 9. april kl. 21.20 på NRK1.

Showtrial møter vi Talitha Campbell, datteren til en velstående eiendomsutvikler, som blir hovedmistenkt når en medstudent blir drept. En nervepirrende serie på fem episoder. Starter på NRK1 mandag 11. april kl. 21.15.

Det blir også gjensyn med Vera og hennes mysterier i Northumberland. I sesong 11 blir Vera dratt inn et tragisk sak der en mann blir drept dagen før han skal vitne i retten. 

Wisting

Sesong 3 med Wisting slippes på Viaplay 10. april.

Viaplay kan diske opp med tredje sesong av Wisting. Handlingen er basert på "Nattmannen" av Jørn Lier Horst, og William Wisting (Sven Nordin) står overnfor en av sine mest kompliserte saker nå et hode på stake blir plassert på torget i Larvik. De fire episodene slippes på Viaplay 10. april. 

TV 2 byr i år på gjensyn med PD James' Dalgliesh, i nyproduserte krimserier på to episoder. I 70-tallets England får poet og etterforsker Adam Dalgliesh uvanlige mordsaker, samtidig som han sørger over sin nylig avdøde kone. De tre mini-seriene med Dalgliesh sendes på TV 2 11. april kl. 21.40, 12. april kl. 21.40 og 13. april kl. 22.40.

 

Superkrim

Det blir nye påskemysterier hver dag på NRK i Superkrim. Foto: Geir Evensen, NRK.

Superkrim for barna

NRK byr på spenning for barna også, og i årets Superkrim kan det løses mysterier hver dag i hele påsken fra 9. april. Viktor Sotberg, Ole Rolfsrud, Selma Ibrahi, Aksel lund Svindal og Emil Gukild er bare noen av de som dukker opp i Superkrim!  

Påskenøtter

Det blir selvsagt Påskenøtter på NRK i år også. Øystein Bache og Rune Gokstad er klar med spennende og underholdende oppgaver for hele familien fra mandag 11. april kl. 19.45 på NRK1 og i NRK TV. 

Kor ska vi reis?

En annen kjær tradisjon er Påskelabyrinten på NRK radio. Mandag 11. april kl. 10.05 sitter Viggo Valle klar med sin geografiske spørrelek - for 35. gang!

Husk at du kan høre radio med TV-boksen. Velg inn radiokanalene på apper, les mer her om hvordan du gjør dette.

Krim på øret

Er du en av dem som har slått deg på podkaster, og kombinerer turgåing og husarbeid med underholdning? I Krimpodden til VG legges det ut en ny, aktuell episode med norske krimsaker hver torsdag. I AVHØRT får du servert historier fra virkeligheten som du aldri trodde eksisterte. 

Med ønsker om en god påske🐥