5 tips for deg med digitalt hjemmekontor

Svært mange befinner seg på hjemmekontor. Det kan være utfordrende å finne en form som fungerer slik at man får gjort det man skal. Noen bedrifter har verktøy og system som skal benyttes på hjemmekontor, mens andre har det ikke. Her er fem tips til deg med hjemmekontor.

 1. Velg 5 GHz-nettet

Har du lagt merke til at det er to nett på ditt trådløse modem? Det er veldig mange som bruker 2,4 GHz-nettet. Som hovedregel anbefaler vi det å benytte 5 GHz-nettet. Dette har høyest hastighet og vil i de aller fleste tilfeller gi det beste resultatet. → Les mer om 5 GHz-nettet her.

2. Benytt deg av digitale møter

Nå som kolleger ikke lenger kan møtes i fysiske møterom kan det virke vanskelig å samles til produktive og gode møter.

Tjenester som Skype er et veldig godt alternativ for å unngå fysiske møter. Skype er for mange førstevalget når man har hjemmekontor; det er gratis, og lar deg både arrangere videomøter og chatte med kolleger. Når du er på Skype eller andre digitale møter med kolleger, bruk kamera. 85 prosent av all kommunikasjon skjer gjennom kroppen og ansiktet, og ved å bruke kamera kan du unngå misforståelser. Mute hver gang du ikke selv prater for å unngå bakgrunnsstøy.

Skjerm med Google Hangouts

3. Hold kontakt med kolleger: ring til flere samtidig

Å linke flere telefonsamtaler sammen er enklere enn du kanskje skulle tro. Hangouts er en smart tjeneste som tillater gruppesamtaler med opptil 150 personer.

Slik går du frem for å bruke Hangouts:
Gå til ​hangouts.google.com. Deretter klikker du på «ny samtale» og så «ny gruppe». ​Skriv inn navn, telefonnummer eller e-postadresse til dem du ønsker å legge til i samtalen. ​​Klikk på «anrop» for å starte gruppesamtalen.

Dersom du ønsker å ringe flere samtidig fra iPhone gjør du dette:
Ring til en av personene som skal være med i samtalen. ​​Når personen du ringer til tar telefon, trykker du på «legg til samtale». Her får du opp oversikt over kontaktene dine og kan velge hvem som skal inkluderes i samtalen. ​​Når person nummer to godtar samtalen trykker du på «slå sammen samtaler». Samme funksjon finner du på andre telefoner 

4. Bruk skytjenester for fildeling

Når mange holder seg til hjemmekontor, er det lett å føle at man mister oversikten over hva kollegene eller medarbeiderne jobber med. Dersom virksomheten du jobber i ikke bruker skytjenester, er dette absolutt relevant å vurdere det i disse dager. Opprett for eksempel en ​Dropbox for bedrifter, og benytt deg av gratistjenester som ​Google Docs. Da kan flere jobbe i samme dokument. I tillegg har alle tilgang til det samme, uansett hvor de befinner seg.


Skjerm med Google Docs

5. Ikke glem sikkerheten!

​Ikke glem å tenke på sikkerheten. Et digitalt hjemmekontor basert på et tilfeldig gratis trådløst nett må unngås, og det er fortsatt svært viktig med sterke og unike passord. Hjemme er det mange som bruker private PCer. Det er veldig viktig at disse PCene er oppdatert og har fungerende antivirus. 

 Ellers vil vi bare minne om følgende punkt:

  •  Husk at svindlere og andre cyberkriminelle kan bruke alle tenkelige meldingskanaler for å nå deg, f.eks. e-post, SMS og sosiale medier. Skru på skepsisen dersom du merker at en melding prøver å fremkalle følelser av frykt, hastverk eller fristelser.
  •  Sjekk alltid avsenderens e-postadresse. I mange tilfeller er dette det enkleste tiltaket for å avsløre en svindel som leveres over e-post. Ja, e-postadresser kan forfalskes, men i svært mange tilfeller lar svindlerne være å forfalske, så dette tiltaket kan hjelpe deg langt på vei.
  •  Når det kommer til vedlegg, vær spesielt obs på Microsoft Office-dokumenter (som kan inneholde skadelig kode) og komprimerte filarkiver som f.eks. .zip (disse kan inneholde andre virusfiler).
  •  Aldri godta aktivering av «innhold» eller «makroer» i Word eller andre Office-programmer, spesielt ikke om dokumentet prøver å overbevise deg om at dette er nødvendig. Kun godta slik aktivering dersom du er absolutt 100% sikker på hvem som har laget og sendt dokumentet.

 

Med ønsker om trygge, effektive og fine arbeidsdager hjemme.