Da et frastjålet bankkort ble starten på et ID-tyveri og store økonomiske bekymringer, skulle legestudent Andrea Kvam gjerne hatt bistanden Telia tilbyr i sin sikkerhetspakke.

Marerittet starten en kveld Andrea var på byen i Oslo. Bankkortet var ikke i vesken da hun kom hjem.

- Jeg skjønte at det måtte være stjålet, gikk rett på nett, sperret kortet og bestilte et nytt. Så tenkte jeg ikke mer på det i før telefonen ringte mandag, forteller legestudenten.

VELDIG EKKELT

Oppringningen fra Telia var starten på måneder med store bekymringer.

– Telia spurte om jeg hadde kjøpt den dyreste iPhonen og abonnementet. Noen hadde brukt mitt personnummer til å bestille. Det var veldig ekkelt at noe plutselig hadde mitt personnummer og kunne bruke det til å handle i mitt navn. Den eneste måten å stoppe det på var hvis personen ble tatt, sider Andrea.

FØLTE SEG ALENE OG HJELPELØS

Derfor politianmeldte Andrea bankkort– og ID-tyveriet. I dagene som fulgte dukket det opp stadig nye meldinger fra selskaper som hadde kredittvurdert henne fordi noen bestilte dyre telefoner og abonnementer i hennes navn.

– Jeg måtte ringe for å stoppe kjøpene og brukte mye tid på søke meg frem til hvilke kredittselskaper jeg måtte kontakte for å legge i kredittsperrer, sier Andrea, som gjerne skulle hatt hjelp til å håndtere konsekvensene av ID-tyveriet. 

 - Det tar mye tid og krefter og er en psykisk belastning. Det hadde vært en stor avlastning å få bistand til å stoppe kjøp og ordne sikkerhets- og kredittsperringer, sier Andrea.

«Dersom du har internett fra TAFJORD har du sikkerhetspakken til Telia inkludert i abonnementet ditt. Det er viktig å aktivere denne på Min Side Telia» sier Ola Engvik, divisjonssjef for fiber.
150 000 IDENTITETSMISBRUK

Bredbåndssjef Ola-Jo Semb hos Telia er ikke sjokkert av Andra sin historie.

– 150 000 nordmenn har dessverre opplevd misbruk av sin identitet, sier Semb. Med en stadig økning i ID-tyveri, har Telia som en del av sin nye sikkerhetspakke utviklet en forsikring tilpasset den voksende kriminalitetsformen forteller Semb.

TAFJORD har inkludert sikkerhetspakken til Telia i alle sine abonnement. – Med tanke på den dessverre økene takten av tilfeller av identitetsmisbruk var det viktig for oss å inkludere Sikkerhetspakken til Telia i alle våre abonnementer sier divisjonssjefen for fiber Ola Engvik.

– Med ID-tyveriforsikringen fra Telia får du den hjelpen og avlastningen du trenger for å ordne opp i en ofte fremmed og skremmende situasjon. I tillegg til hjelp til å forebygge ID-tyveri, får du advokatbistand for inntil en million kroner ved tvister, og bistand til å begrense skadeomfanget dersom det allerede har skjedd, forteller Ola.

– Som sagt har alle våre internettkunder sikkerhetspakken inkludert i abonnementet sitt, men det er ikke så mange som har tatt den i bruk. Husk å gå inn på min side og aktiver tjenesten. Skulle du være så uheldig å komme en slik situasjon, ta kontakt med oss så skal vi hjelpe deg, fastslår Ola.

Les mer om sikkerhetspakken her