Dette kan dere se sammen i julen!

Det er snart jul og vi har endelig tid til å kose oss i sofaen med filmer, serier og konserter som sørger for at julestemningen sitter. Noen fester seg til minnet og forblir en nødvendighet før julefreden kan senke seg. Her får du en oversikt over flere av de gamle klassikerne, krydret med noen nyheter. Og hvem vet - kanskje finner du en ny julefavoritt?

 

Julefilmer
Juleklassikerne 'Love actually', 'Polar expressen' og 'Alene Hjemme' er for mange et must for å komme i skikkelig julestemning. 'Hjelp, det er juleferie!' med Chevy Chase i spissen er en annen gjenganger som skildrer juleforberedelser der alt som kan gå galt - går galt. Alle kan leies på SF Anytime. 

Der kan du også leie 'Elf', der Will Ferrell er en alv som reiser fra Nordpolen til USA på jakt etter sin virkelige identitet. Er du kanskje en som setter pris på en skikkelig julegrøsser? Da kan du se 'Black Christmas' på Nordisk Film+. For mange blir det ikke jul uten actionfilmen 'Die Hard'. Med Bruce Willis i hovedrollen som politimannen John McClane, tas du med på en ellevill kamp mot en gruppe terrorister som har slått til mot en julefest i en skyskraper i LA.  

På TV 2 Play kan du nå se den norske nyinnspillingen av 'Tre nøtter til Askepott' med Astrid S i hovedrollen.

Tradisjonsrike julesendinger 
TV2 byr på  morgensending både lille julaften og julaften, med musikk, julemat og spennende gjester i 'God jul Norge'.

Lille julaften følger opp med den tradisjonsrike 'Kvelden før kvelden', der Marte Stokstad og Kåre Magnus Bergh tar oss med inn i julen. Vi kan vel være enige om at det ikke bli jul uten Grevinnen og hovmesteren?! 

Rett etterpå er det klart for julekonsert med Darling West, som har med seg blant annet Dagny, Odd Nordstoga, Jarle Bernhoft og Sivert Høyem for å sette stemningen.

 

Juleserier
Er du fan av 'Alle mot alle'? Da må du få med deg deres julespesial på TV Norge. På NRK finner du en ekstra julegave til alle som liker 'Parterapi'. 'Verdens minste kommentatorboks' er på (h)jul, og gyver løs på fotgjengere og forbipasserende på julehandel i to egne jule-episoder. 

Eller hva med to sesonger av norske Netflix-produksjonen 'Hjem til jul' der vi følger Johanne, spilt av Ida Elise Broch («Lillyhammer»), som gir seg selv 24 dager på å finne en kjæreste.

Trenger du litt inspirasjon til julematen? Da kan du følge 'Jul med Camp Kulinaris', der fire tidligere deltakere av konkurransen blir utfordret i å lage julemat. 

Juleinnhold for de minste

Klaus (7 år) Netflix
Se den nye animasjonsfilmen med den ensomme tømreren Klaus som møter postbudet Jesper. Sammen prøver de å skape julestemning i en trist og kald landsby, noe som viser seg å være litt av en oppgave. En film som er like morsom for voksne som for barn.

Snekker Andersen og Julenissen (alle) SF Anytime
Snekker Andersen elsker julen, men denne julen går ikke helt som planlagt: Snekker Andersen, iført fullt nissekostyme, krasjer med den ekte Julenissen i en heidundrende kjelketur. De bestemmer seg for å gjøre et bytte - "Jeg går til dine barn og du går til mine". Nissefamilien har aldri før hatt besøk av en ekte snekker, og familien Andersen har aldri før hatt besøk av den ekte julenissen.

Astrid Lindgrens jul (alle) TV 2 Play og SF Kids
Møt Pippi Langstrømpe som er i full gang med pepperkakebaksten, Ronja Røverdatter som setter fast skien i snøen og lager stor oppstandelse hos rumpenissene, og Kajsa Kavat som hjelper mormor å selge karameller på julemarkedet.

Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa (alle) SF anytime og  TV 2 Play
Det nærmer seg jul, og det Ludvig ønsker seg mest av alt er snø. Men når Reodor lager verdens kraftigste snøkanon, og den havner i hendene på Flåklypa-redaktør Frimand Pløsen, må Solan og Ludvig ordne opp.

 

Julekonserter
Hva er vel julen uten god musikk som setter oss i riktig julestemning? Det er mange flotte julekonserter man kan se i julen, eller bare spille av i bakgrunnen når julegavene pakkes inn eller pepperkakene pyntes. I Jul med Kringkastingsorkesteret inviterer hele landets orkester til julemagi med kjente artister. Her finner du konserter med Kurt Nilsen, Silya, Ewa Weel Skram, Christel Alsos og Gitarkameratene, for å nevne noen. Hva er vel julen uten Sølvguttene? Lad opp til årets julekonsert med å se tidligere konserter av Sølvguttene synger julen inn på NRK. 

Podcaster som gir julestemning
Samle de minste til en eventyrstund og lytt til de 24 kapitlene i Gubben, katten og nissemaskinen skrevet av Sven Nordqvist. Du kan også høre All I Want For Christmas Is This Podcast der filmfanatiker Julia Lechner koker det ned til hvilke julefilmer du må få med deg i år. Elsker du julen og skulle ønske at den varte 365 dager i året? Da er Tis the podcast den rette for deg. Her diskuteres julefilmer og juleserier blant tre juleelskende og engasjerte amerikanere.

Få julestemning med denne Spotify-listen

Riktig god jul fra oss i TAFJORD!