Dette kan dere se sammen i julen!

Det er snart jul og vi har endelig tid til å kose oss i sofaen med filmer, serier og konserter som sørger for at julestemningen sitter. Noen klistrer seg fast og forblir en nødvendighet før julefreden kan senke seg. Her får du en oversikt over flere av de gamle klassikerne, krydret med noen nyheter. Og hvem vet - kanskje finner du en ny julefavoritt?

 

Julefilmer
Juleklassikerne Love Actually, The Holiday og Alene Hjemme er for mange et must for å komme i skikkelig julestemning. Hjelp, det er juleferie! med Chevy Chase i spissen er en annen gjenganger som skildrer juleforberedelser der alt som kan gå galt - faktisk går galt. Alle kan leies på SF Anytime. 

Der kan du også leie Elf, der Will Ferrell er en alv som reiser fra Nordpolen til USA på jakt etter sin virkelige identitet. Er du kanskje en som setter pris på en skikkelig julegrøsser? Da kan du se Black Christmas på Nordisk Film+. For mange blir det ikke jul uten actionfilmen Die Hard. Med Bruce Willis i hovedrollen som politimannen John McClane tas du med på en ellevill kamp mot en gruppe terrorister som har slått til mot en julefest i en skyskraper i LA.  

Juleserier
Er du fan av Side om side? Da må du få med deg deres julespesial på NRK. Samme kanal har en ekstra julegave til alle som liker Parterapi: det legges ut en julespesial der parene snakker om sine forventninger til julen. Episoden er tilgjengelig fra fredag 18.desember. Sliter du med å komme i gang med julebaksten og trenger litt inspirasjon? Se Idas julebakeri på TV3 med Ida Gran Jansen som sammen med Bodil Nordjordet, Gregory Paul, Jannecke Weeden og Linda Roalstal lager gode gamle klassikere med en moderne vri.

Noen liker beskjeden julepynt og andre foretrekker det lille ekstra. På VOX kan du se Ekstreme juleforberedelser som viser de som har tatt i litt ekstra før jul med gigantiske sjokoladefigurer og pepperkakehus man kan gå inn i. Duoen John Brungot og Henriette Stenstrup kan du se i humorserien O jul med din glede på TV2. Eller hva med den norske Netflix-produksjonen Hjem til jul der vi følger Johanne, spilt av Ida Elise Broch («Lillyhammer»), som gir seg selv 24 dager på å finne en kjæreste. Sesong kommer 18. desember, og det gledes!

 

Juleinnhold for de minste

Klaus (7 år) Netflix
Se den nye animasjonsfilmen med den ensomme tømreren Klaus som møter postbudet Jesper. Sammen prøver de å skape julestemning i en trist og kald landsby, noe som viser seg å være litt av en oppgave. En film som er like morsom for voksne som for barn.

Snekker Andersen og Julenissen (alle) Nordisk Film+
Snekker Andersen elsker julen, men denne julen går ikke helt som planlagt: Snekker Andersen, iført fullt nissekostyme, krasjer med den ekte Julenissen i en heidundrende kjelketur. De bestemmer seg for å gjøre et bytte - "Jeg går til dine barn og du går til mine". Nissefamilien har aldri før hatt besøk av en ekte snekker, og familien Andersen har aldri før hatt besøk av den ekte julenissen.

Astrid Lindgrens jul (alle) C More og SF Kids
Møt Pippi Langstrømpe som er i full gang med pepperkakebaksten, Ronja Røverdatter som setter fast skien i snøen og lager stor oppstandelse hos rumpenissene, og Kajsa Kavat som hjelper mormor å selge karameller på julemarkedet.

Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa (alle) Min Kino
Det nærmer seg jul, og det Ludvig ønsker seg mest av alt er snø. Men når Reodor lager verdens kraftigste snøkanon, og den havner i hendene på Flåklypa-redaktør Frimand Pløsen, må Solan og Ludvig ordne opp.

 

Julekonserter
Hva er vel julen uten god musikk som setter oss i riktig julestemning? Det er mange flotte julekonserter man kan se i julen, eller bare spille av i bakgrunnen når julegavene pakkes inn eller pepperkakene pyntes. Se Jul med Kurt og KORK der vokalister som Christel Alsos og Gitarkameratene bidrar til å skape julemagi. Få julestemning med Jul med ABBA som er tilgjengelig på  Vox fra 13. til 20.desember. Få et gjenhør med God jul fra Andrea Bocelli på NRK. Hva er vel julen uten Sølvguttene? Lad opp til årets julekonsert med å se tidligere konserter av Sølvguttene synger julen inn på NRK. 

Podcaster som gir julestemning
Samle de minste til en eventyrstund og lytt til de 24 kapitlene i Gubben, katten og nissemaskinen skrevet av Sven Nordqvist. Du kan også høre All I Want For Christmas Is This Podcast der filmfanatiker Julia Lechner koker det ned til hvilke julefilmer du må få med deg i år. Elsker du julen og kunne helst foretrekke at den varte 365 dager i året? Da er Tis the podcast den rette for deg. Her diskuteres julefilmer og juleserier blant tre juleelskende og engasjerte amerikanere.

Få julestemning med denne Spotify-listen

Riktig god jul fra oss i TAFJORD!