Få en kickstart på nyttårsforsettene

Nytt år = nye muligheter, og for mange betyr det nye nyttårsforsett som det skal jobbes mot. For å gjøre jobben din litt lettere har vi funnet frem filmer, TV-serier, dokumentarer, podcaster og apper som skal inspirere og motivere deg til å nå dine mål.

Se Rcoky

Filmer
Når det snakkes om inspirerende filmer og soundtracks havner Rocky høyt på listen. Bli inspirert av Sylvester Stallone i den legendariske filmen som du kan se på SF Anytime. En annen klassiker er Forrest Gump på HBO Nordic, der vi ser en enkel mann som beviser at alt er mulig. På SF Anytime kan du se Moneyball som er basert på en sann historie om Baseball-laget Oakland Athletics og treneren Billy Beane (spilt av Brad Pitt) som ender opp med å endre baseball for alltid. Bli inspirert av The Pursuit of Happyness som også er basert på en sann historie. Her møter du familiefaren Chris, spilt av Will Smith, som sliter med å få endene til å møtes, men som aldri gir opp jakten på lykken. Se Pelé - Birth Of A Legend på SF Anytime for å se den fascinerende historien om den legendariske fotballspillerens vei til storhet.

Serier
For mange er et nytt år ensbetydende med å gjenoppta treningen og komme i bedre form. Når dørstokkmila er ekstra lang er det kanskje lettere å gjennomføre treningen i sin egen stue? Vi foreslår et gledelig gjensyn med trimkvarteret fra 1991 på NRK. For noe litt mer aktuelt kan du se Tren nå! der treningsguru Yngvar Andersen har laget et eget treningsprogram for effektiv trening hjemme. Er kjøleskapet er fullt av mat fra julen? Se Matsjokket på NRK og lær hvordan du kan lage delikatesser av det som ellers går i søppelbøtta. Kanskje kan du plukke opp noen tips fra Healthy Gourmet på Fine Living der ernæringsfysiologen Julie Daniluk og kokk Ezra Title viser hvordan du kan lage mat som er både god og sunn.

Dokumentarer
Kanskje trenger du litt inspirasjon for å komme i gang med treningen? Storfamilien Team Ingebrigtsen har virkelig formen på topp. Se sesong 1,2 og 3 som er tilgjengelig på NRK. Eller se fjorårets sesong av Funkyfam på TV2 der du kan la deg inspirer av Funkygine og den spreke familien hennes. Før du går til innkjøp av de siste utstyrstrendene kan du se Folkeopplysningens episode om treningsutstyr på NRK der Andreas Wahl stiller spørsmålet; kan man selge hva som helst under løfte om at det vil gi en sterkere og slankere kropp? Bli inspirert av Diego Maradonna sin eventyrlige vei mot toppen på SF Anytime, eller se Very Ralph på HBO Nordic der vi blir kjent med moteikonet Ralph Lauren og hvordan han skapte en av historiens mest suksessrike motemerker. 

Innhold for de minste
Har minstemann et ønske om å bli flinkere til å tegne? Se Øistein Blyant på NRK Super og plukk opp noen tips og triks. Lek med bokstaver og gjør læring gøy sammen med Albert Åberg med appen Lek ABC, Albert Åberg. Se Fotballproff på NRK der vi følger fire tenåringer i Tromsø som har ulike utgangspunkt, men samme store drøm; å bli fotballproff. Samme kanal tilbyr også serien Klart eg kan! der du kan følge flere ulike barn rundt om i landet som jobber hardt for å nå sine mål. 

Apper
Det finnes mange gode motivasjonsapper som kan hjelpe deg å nå dine nyttårsforsett. Dersom du ønsker å komme i gang med treningen og logge treningsøktene dine kan du laste ned Runkeeper. Kanskje er 2020 året for å droppe røyk eller snus? Da kan du laste ned appen Slutta fra Helsedirektoratet som er en god motivator. Få i gang kropp og sinn med litt hjernetrim, og last ned BlockuDoku. Eller kanskje er yoga det du trenger for å stresse ned? Pocket yoga gjør det mulig å ta en yoga-økt når enn det måtte passe.  For litt matinspirasjon kan du laste ned appen Yummly som inneholder mange gode oppskrifter, informasjon om næringsinnhold og handlelister.

 

Podcaster
Lytt til Per Valebrokk og Petter Stordalen som i Stormkast med Valebrokk & Stordalen ser tilbake på 2019 og gjør seg noen refleksjoner rundt hva vi kan ha i vente for 2020. Eller Topp tre med Mads og Rasmus der Mads Hansen og Rasmus Wold, sammen med episodens gjest Petter Katastrofe, kårer topp tre nyttårsforsett.

Vi ønsker alle et riktig godt 2020
- og lykke til!