24 luker skal åpnes!

Adventstiden er endelig her og tiden er inne for å finne en julekalender som du kan følge hver dag i ventetiden frem til jul. I denne oversikten håper vi du vil finne din favoritt blant en haug med koselige, stemningsfulle og komiske julekalendere. Så frem med gløgg og julemarsipan - og la julestemningen strømme på.

 

Årets julekalendere for de minste

I år er det 'Snøfall' som er julekalenderen på NRK, og den sendes også på NRK2 og NRK Super. Serien handler om foreldreløse Selma på 9 år, som bor hos sin strenge nabokone Ruth. Selma sender et brev til Julenissen om at hennes største drøm er å få sin egen familie, og etter dette begynner magiske ting å skje. Dette er en nydelig historie både for voksne og barn, så sett alle episodene på opptak med en gang sånn at du ikke går glipp av noe!

Årets kalender på TV2, 'Tinka og kongespillet', er en fortsettelse av historien om Tinka, som er halvt nisse og halvt menneske. 

På NRK-appen kan du se gamle favoritter som 'Jul i Blåfjell', 'Jul på Månetoppen' og 'Juli i Svingen. Her finner du også nyere serier som 'Kristiania magiske tivolitheater' og 'Stjernestøv'. 

I Telia Play kan du se flere andre julekalendere fra tidligere år. Den svenske julekalenderen 'Emblas saga' forteller historien om Emblas familie som ble truet med å bli kastet ut fra hjemmet sitt. Da møter Embla en snodig forsker som er overbevist om at julenissen finnes. 

 

 

Årets julekalendere for voksne

NRK byr også på en ny julekalender i reality-format. Markus Neby leder '24-stjerners julekalender', der 24 kjendiser skal konkurrere i 24 julekonkurranser som julesang, juletrepynting og julebakst. 

TV Norge kan glede deg med komisk julekrim, der detektivene Svein og Nanna Soot skal redde  jula i 'Jul i Blodfjell'. 

Det blir også adventsmoro med Espen Eckbo og 'Nissene i bingen'. Her samles 24 single mennesker på en nedlagt grisefarm. I hver episodene skal èn nisse dumpes, og målet er at ett par skal stå igjen som nissemor og nissefar.

Visste du at Wenche Andersen har sin egen julekalender? I 'Wenches julekalender' loser hun oss trygt gjennom julens bakster og hvordan sikre sprø svor på ribba. For mange er det ingen jul uten klassikerne 'The Julekalender'. Den finner du i Telia Play.

Visste du at quiz-programmet 'Alle mot alle' har fått sin egen unike julekalender? Her skal åtte lag konkurrere om å skape best mulig julestemning.

Slik velger du TV- og strømmetjenester

 

Klassikere 

For noen blir det ikke adventstemning uten 'Jul i Skomakergata' med Jens Petrus, Tøfflus og nellikspiker i appelsinen. Eller 'Amalies Jul' fra 1995 med Anne Marie Ottersen i spissen; Klarer Nisseungen å nisse nok nissestreker og nissegleder før den store prøven på Månetoppen? Husker du 'Teodors julekalender' med tøybamsen Teodor og Eli Rygg? Den ble vist for første gang i 1986 og kan sees i reprise i NRK-appen. Eller kanskje du heller vil se julekalenderen som ble vist tre år senere, nemlig 'Vertshuset Den gyldne Hale' der alle skuespillerne snakket både norsk og tegnspråk. 

Slik kommer du i gang med apper i Telia Play