24 luker skal åpnes!

Da er desember her og tiden er inne for å finne en julekalender som kan følge deg hver dag frem til jul. I denne oversikten håper vi du vil finne din favoritt blant en haug med koselige, stemningsfulle og komiske julekalendere. Så frem med gløgg og julemarsipan - og la julestemningen strømme på.

 

 

Årets julekalendere for voksne

I år byr TV Norge på en ny sesong av Jul i blodfjell der du kan følge Svein Soot oppklare atter en ny og blodig, men komisk julekrim. Det er få som elsker julen like mye som Asbjørn Brekke og på TV Norge er det mulighet for gjensyn med Asbjørns jul fra 2015 der han hver dag får besøk av nye gjester, blant annet Egil “Drillo” Olsen og Magnus Karlsen. Etter 25 år på skjermen har Wenche Andersen nå fått sin egen julekalender på TV2, og i Wenches julekalender loser hun oss trygt gjennom julens bakster og hvordan sikre sprø svor på ribba. For mange er det ingen jul uten klassikerne Julefergå og The Julekalender og du kan se begge på TV2 Sumo. På tampen kan vi trekke frem fjorårets Juleølkalenderen på MAX der Bård og Vegard Ylvisåker, Calle Hellevang-Larsen, Magnus Devold og Ole Martin Alfsen tester 24 juleøl. 

 

Årets julekalendere for de minste

I år kan de minste se julekalenderen Snøfall om foreldreløse Selma som drømmer om å få sin egen familie. I Pakten jakter 12 år gamle Malte og nissen Lyda på den hemmelige pakten, en julefortelling om å akseptere hverandre. Den svenske julekalenderen Emblas saga forteller historien om Emblas familie som ble truet med å bli kastet ut fra hjemmet sitt. Da møter Embla en snodig forsker som er overbevist om at julenissen finnes. Alle kan sees på NRK3. På TV2 Sumo finner du Tinkas juleeventyr om Lasse og nissen Tinka som prøver å finne ut hvorfor nissene har tapt sin magi, og hvorfor mennesker og nisser ikke har sett hverandre på 100 år.

 

Klassikere i NRK-appen

I NRK-appen finner du en rekke juleklassikere som for mange hører julen til. Hva er vel en jul uten Tøfflus og Jens Petrus i Jul i skomakergata? Eller Amalies Jul fra 1995 med Anne Marie Ottersen i spissen; Klarer Nisseungen å nisse nok nissestreker og nissegleder før den store prøven på Månetoppen? Husker du Teodors julekalender med tøybamsen Teodor og Eli Rygg? Den ble vist for første gang i 1986 og kan sees i reprise i NRK-appen. Eller kanskje du heller vil se julekalenderen som ble vist tre år senere, nemlig Vertshuset Den gyldne Hale der alle skuespillerne snakket både norsk og tegnspråk. 

 

Fra julekalender til film

Visste du at Julekongen, som ble vist som julekalender i fjor, nå kan sees som film? Se den på Min Kino. «Kom Blåne! Kom Jente! Kom Gutt! Snart kommer jula til Blåfjell…” Mimre tilbake til julekalenderen Jul i Blåfjell ved å se filmen Julenatt i Blåfjell og  Blåfjell 2: Jakten på det magiske horn på SF Anytime (begge leiefilm). 

Slik velger du ditt innhold