Mamma er best!

14. februar er det morsdag, Valentinsdagen og fastelavn i ett, og vi kan ikke tenke oss noen bedre anledning til å gjøre litt ekstra stas på alle mødre der ute. Her har vi samlet sammen morsdagsrelatert innhold, og serverer her filmer, TV-serier, dokumentarer og podcaster som du kan kose deg med på søndag, alene eller sammen med andre.

Filmer
Vi starter med intet annet en Mother`s day som du kan se på SF Anytime, der vi følger forskjellige mødre på morsdagen. Her står stjernetrioen Jennifer Aniston, Kate Hudson og Julia Roberts på rollelisten. Er du i modus for litt musikalsk feelgood-underholdning? Da kan du tune inn på SF Anytime og se Mamma Mia og Mamma Mia! Here we go again og få Abba-hits servert på løpende bånd. På samme kanal kan du se filmen Letters From Mother Teresa og bli bedre kjent med det som regnes som en av de største humanistene i moderne tid. Er det lenge siden du har sett en film som får nakkehårene til å reise seg? Da kan du se Mama om to små jenter som forsvant sporløst da moren deres ble myrdet. Flere år senere blir de funnet, men kommer de alene?

 

Serier
I kritikerroste Better Things på HBO Nordic blir vi kjent med alenemoren Sam og hennes tre døtre. Her går humor og drama hånd i hånd, akkurat sånn vi liker det!  Om du ikke har oppdaget den prisbelønnede How I met your mother kan du se alle ni sesonger på Fox+. Her forteller Ted Mosby sine barn i 2030 om hvordan han møtte moren deres. En veldig lang samtale der altså. Velger du inn kanalen Fem kan du se komedien Mom om Christy, en nylig tørrlagt alenemor, som prøver å få livet sitt på rett kjøl. Noen blir mamma i ung alder, og det har det selvsagt blitt laget TV av. Se Teen mom på Paramount+. 

Dokumentar
Amerikanske Dee Dee Blanchard fortalte alle rundt seg at datteren Gypsy Rose var alvorlig syk, men det viste seg at Dee Dee selv led av Münchausen by proxy som betyr at man gjør et familiemedlem syk for å få medlidenhet og sympati. Se den utrolige historien Mommy dead and dearest på HBO Nordic. Hva er egentlig historien bak den ikoniske Frihetsgudinnen? Se Liberty: Mother of Exiles på HBO Nordic. Der kan du også se The (Dead Mothers) Club hvor tre unge kvinner som mistet mødrene sine i løpet av barndommen reflekterer over hvordan dette påvirket livene deres, med blant annet Jane Fonda og Rosie O'Donnell. På NRK kan du se historien om Eleanor Roosevelt - verdens førstedame, den mest innflytelsesrike ektefellen USAs presidenter har hatt.

For de minste

Freaky Friday (7 år) Disney channel
Se komedien om moren Tess og datteren Anna som ikke kommer helt overens. En dag skjer det noe mystisk og de to skifter kropp. De tvinges til å se ting fra et annet perspektiv, og det er kanskje det som skal til for at de forstår hverandre bedre?

Mormor og de åtte ungene (alle) Nordisk film
Mormor og de åtte ungene er historien om Mona på 7 år og familien hennes som får overraskelsesbesøk av Mormor som i all hemmelighet har reist fra gamlehjemmet. Så blir familiens lastebil borte - og sammen legger Mona og Mormor ut på tur i byen, på jakt etter tyven.

Mors lille hjelper (alle) NRK 
Når mamma drar for å handle hjelper Ida henne med husarbeidet. Det går ikke helt som planlagt.

Podcaster
Kanskje er du en vordende mor som ønsker tips og triks til din kommende tilværelse? Last ned podcasten BabyBoom med Jamiina Blipp og Samantha Skogrand. Her kan du vente deg en blanding av det nære og ærlige, og det lette og morsomme. Du kan også laste ned den engelske podcasten Mother der ulike mødrer deler sine historier. Ønsker du kanskje å høre noe som står litt i kontrast til det idylliske og perfekte familielivet mange ser ut til å ha? Lytt til Mammahjerter som snakker høyt og tydelig om alt de gjør feil, hvilke utfordringer de møter, at de ikke «kun» er mødre selv om de har barn.

 

God morsdag ❤️