November = Movember, måneden der menn lar barten gro. En årlig kampanje med mål om å skape bevisstgjøring rundt prostatakreft, testikkelkreft og psykisk helse. Vi hyller bevisstgjøringen ved å hente frem variert innhold som kan inspirere og underholde. Vi har funnet noe for både voksen og for de aller minste.

 

På YouTube kan du følge den offisielle Movember-kanalen med over 4 millioner avspillinger. Det finnes også en offisiell Movember-app der du blant annet kan laste opp bilder av barten etterhvert som den vokser og ende opp med en filmsnutt mot slutten av måneden. Den offisielle Movember-siden finner du her.  

 

 

 Filmer:
“Det blir itj fart uten bart” heter det i trondheim og da blir det vanskelig å komme unna syttitalls-stjernen Burt Reynolds aka “the bandit” i Smokey and the Bandit som du kan se på TV3. Får du ikke nok kan du også se Smokey and the Bandit på farten igjen på samme kanal. Om du er i det humoristiske hjørnet kan du se stand-up-forestillingen No cure for cancer med Denis Leary på Netflix. Brad Pitt med bart kan du se i Inglourious Bastards på Netflix, for ikke å snakke om selveste Albert Einstein i Einstein and Eddington på HBO Nordic. Der finner du også Coen-brødrenes krimkomedie The Big Lebowski.

 

TV-serier:
På TV4 kan du se den artige gjengen i The Simpsons med Bart Simpson i spissen eller den hakket mindre sjarmerende George "Pornstache" Mendez i Netflix-suksessen Orange is the new black. Nick Offerman er bartefin som Ron Swanson i komedien Parks and Recreation på HBO Nordic - en serie som for øvrig er omtalt som en av de siste årenes beste komiserier.

 

 

Dokumentar:
På HBO Nordic kan du se den sanne historien om hvordan Henriette Lacks, spilt av selveste Oprah Winfrey, endret moderne vitenskap og VICE Special Report: Killing Cancer som belyser de revolusjonære fremskrittene som blir gjort for å forkjempe kreft. 

 

Barn:

Chaplin & Co, (alle) SF Kids
Charlie er en sann drømmer som alltid ser lyst på livet. Hans beste venn, The Kid, er han som alltid får dem i trøbbel. Hver lille, hverdagslige hendelse blir forvandlet til morsomheter

Asterix og vikingene, (7 år) SF Kids
Asterix og Obelix får et nærmest umulig oppdrag av kongen av Gallia: Gjør mannfolk av nevøen hans Provoix! Selv om Provoix virker arrogant og tøff på utsiden, er han egentlig en skikkelig reddhare. Katastrofen er nær når Provoix blir bortført av vikingene. Asterix og Obelix må finne ham, koste hva det koste vil.

Amerika for mine føtter, (7 år) Netflix 
Eddie Murphy spiller en afrikansk prins som er misfornøyd med den privilegerte tilværelsen sin, drar til USA for å finne en som vil falle for ham, og ikke rikdommen hans.

 

Musikkfilm:
På Quello finner du flere konsertopplevelser fra legendariske Freddie Mercury og Queen. Blant annet Queen - Live at Wembley Stadium, Queen - Rock Montreal og Queen - On Fire: Live at the Bowl

 

 

Helt avslutningsvis vil vi nevne Full house of mustaches på YouTube hvor du kan se Nick Offerman erstatte hele familien i 90-talls klassikeren Full House. 

 

God Movember - la barten gro!