Lad opp til sportsvinteren

Vinteren er for mange entydig med sport på TVen. I helgen gikk startskuddet for skisesongen, 30.november starter håndball VM for kvinner og Champions League og Premier League fortsetter å servere nervepirrende TV-øyeblikk julen gjennom. For å varme opp til nok en spennende sportsvinter, har vi gravd frem kvalitetsinnhold som setter deg i riktig sportsmodus. 

Filmer
Hvem glemmer vel evigunge Eddie the Eagle? Gipsmakeren som ble skihopper og som tok verden med storm. Filmen om den britiske skihopperen kan du se på SF Anytime. Om lattermusklene trenger litt trim kan du velge inn CMORE og se Selskapsreisen 2 der Stig Helger og Ole reiser på skiferie til Alpene. Jakob Oftebro og Kristofer Hivju kan du se i den spennende Birkebeinerne på Netflix, eller kanskje du er mer fotballtypen? Da kan du leie Lange flate ballær på SF Anytime og se mekanikerne i EdGarasjen som legger ut på tur til Fotball-VM i Tyskland.  


TV-serier
Tradisjon tro kan en ny skisesong bety ordklammeri mellom Norge og Sverige. Lad opp med den svensk-norske thrillerserien Rød snø fra 1984 på NRK med blant annet Percy Brendt og Kjersti Holmen. Gikk du glipp av Helt Ramm under vinter OL? Da kan du se alle de ni episodene på NRK, som byr på elleville sketsjer og galskap. På samme kanal kan du se den rykende ferske serien Verdens beste landslag som følger det norske herrelandslaget i langrenn utenfor skisporet.

Dokumentarer
På SF Anytime kan du leie dokumentaren Take the Ball, Pass the Ball om Pep Guardiolas Barça og se spillerne selv fortelle om den bitre rivaliseringen mellom Mourinho og Guardiola og hvordan lagets spilletaktikk ledet dem til stor suksess. Fra en suksesshistorie til en annen; på NRK kan du gjenoppleve Ski-VM fra i fjor der de norske utøverne tok hele 25 medaljer og triumferte på toppen av medaljeoversikten. I Best i verden kan du se og mimre tilbake til store norske sportsøyeblikk gjennom tidene, alt fra curlingeventyret til Ole Gunnar Solskjærs gjennombrudd i Manchester United. 

For de minste
Brillebjørn, vinter i stua (alle) NRK
Ingelin har fått nye ski til bursdagen og gleder seg til å prøve dem. Skuffelsen er stor når det ikke er snø ute.

Switch, leiefilm (7 år) SF anytime
Se filmen om 15 år gamle Mikkel som flytter fra Oslo til Hemsedal. Han er svært dyktig på skateboard, men på sitt nye hjemsted finnes det kun snø. Da er det snowboard som gjelder.

Lytt til Mormor og de åtte ungene: skisporet på tunet (Spotify) 

Podcast
Er du på jakt etter gode smøretips? Da kan vi anbefale podcasten Skisporet fra Swix og Skisporet.no. Her får du også oppdateringer på skiløypene rundt om i landet. Skiskytterne Tiril Eckhoff og Ingrid Tandrevold har laget podcasten Kant ut som passer for deg som vil lære litt mer om trening, toppidrett og skiskyting, eller bare er nysgjerrig på hvordan livet som toppidrettsutøver er. I Flomlys er fokus rettet mot det meste som skjer i sportens verden - Hva skjedde egentlig med Anders Jacobsen, Oddvar Brå og Kolo Toure? Til slutt kan vi nevne The Ski Podcast som er en engelsk podcast som snakker om ski og snowboard året rundt.

Klikk her og få en komplett oversikt over vinterens sendetider på tvers av kanaler.

Ønsker du å se enda mer sport?
Vi har gode tilbud til på premium-pakker til deg som vil ha direktesendt fotball fra alle toppligaene i Europa, du kan for eksempel følge Premier League på TV2 Sport Premium.

Kjøp TV2 Sport Premium her