Dette består strømregningen av

For å få strøm hjem må du både betale for å få levert strømmen, i tillegg til det husstanden bruker.

For de som kun får én faktura er dette beskrevet som kraft (strøm) og nettleie. Det ene beløpet går til strømleverandøren du selv har valgt, mens det andre går til ditt lokale nettselskap. De som ikke har fellesfaktura får to regninger; en fra strømleverandøren og en fra sitt lokale nettselskap.

Nettselskapet eier og vedlikeholder strømnettet

Netteier eier og har ansvaret for strømnettet du benytter for å få strøm frem til din bolig. Det finnes mange nettselskap i Norge, men hver enkelt har sitt avgrensede område og er naturlige monopol. Dette fordi det ikke er hensiktsmessig eller samfunnsøkonomisk rasjonelt å åpne for at flere selskaper skal bygge ut konkurrerende kraftnett.

Nettleien er dermed prisen du betaler for å få fraktet strømmen til din bolig gjennom strømnettet – og vedlikehold av dette.

Strømleverandøren fakturerer strømforbruket

Strømleverandøren velger du selv. Dette er selskapet du kjøper elektrisk strøm fra og kan velge mellom mange forskjellige aktører med ulike priser og avtalevilkår. Det er imidlertid den samme strømmen du får i kontakten – uansett hvilken leverandør som velges.

Strømprisen er det du kjøper strømmen for, målt per kWh.

 

Kan vi hjelpe deg med noe annet?

Vi er her for å hjelpe deg

Ring meg tilbake
Chat med oss
Ring 70 10 00 00
Kontaktskjema
Åpningstider Kundesenter
Mandag - Fredag
09:00 - 20:00
Lørdag
12:00 - 15:00
Åpningstider Resepsjon
Mandag - Fredag
08:00 - 15:30