Annerledesåret 2020

Dette er vel året mange helst skulle sett forble en dystopi fra Stephen King, men året ble som det ble, med både opp- og nedturer. Vi i TAFJORD har benyttet tiden godt og vil gjerne dele noen av årets høydepunkt med dere.

Rekordlave strømpriser
Året 2020 startet med et voldsomt lavtrykk som nærmest feide bunnen ut av prisene i kraftmarkedet. Det ble ikke bedre da Covid 19 kom i mars. Lavere aktivitet i næringslivet, redusert forbruk og en værtrend gjennom hele året med vått og mildt vær har gitt oss tidenes laveste strømpriser i år. For våre kunder er dette kanskje en av de beste nyhetene i året som har gått. Gjennomsnittlig spotpris i Norge har vært på under 10 øre/kWh i år. Fremdeles har vi et godt overskudd av vann i vannmagasinene i Norge, prognosene for prisene den kommende vinteren er derfor gode, med priser på 20-tallet.

Bærekraft og samarbeid med NTNU
Nytt i Tafjord EnergiArena er at vi i år har inngått samarbeid med NTNU rundt kurstilbud innen miljøledelse etter modellen CapSEM. Dette er en metodikk som gir bedriften konkrete verktøy for å etablere miljøledelse og samtidig knytte miljøarbeidet opp mot FNs 17 bærekraftsmål. Deltakere fra sentrale bedrifter som Ekornes, Devold og Hofseth var blant de som gjennomførte første runde av kurstilbudet. Her er det mulighet for å bli med når neste runde starter til våren! Les mer om kurstilbudet her.

Energi- og miljøledelse
I utfordrende tider er fokus på bunnlinja viktig, kutt unødvendige kostnader. Vi tilbyr både energiledelse og miljøledelse til kundene våre gjennom Tafjord EnergiArena. Våre rådgivere bidrar med gratis rådgivning om forbruk, analyse og prosjektering av overvåkningsutstyr/styringsutstyr for strømforbruket til bedriften din. Se vårt pilotprosjekt hos Fiskerstrand verft.

Til slutt vil vi ønske alle våre gode kunder og samarbeidspartnere en riktig god jul og et strålende nytt år!