Få kontroll over strømforbruket

Vi er inne i en tid som vi for oss aller fleste er ukjent og uvant. Med muligheter for hjemmekontor står mange arbeidsplasser tomme og det er viktigere enn noen gang å ha kontroll på kostnader. Selv om strømprisene for tiden er veldig lave, er det alltid mulig å være enda mer bevisst og senke kostnadene enda litt til.

Ta kontroll over ventilasjonen

Vi spurte Harald Lillebø, daglig leder i Energiråd AS om gode sparetips for bedrifter; - Det kan være mye å spare på å ha litt innsikt i hvordan ventilasjonssystemet fungerer, forteller Harald. - Ventilasjonssystemet sørger for at vi får frisk luft med passe temperatur gjennom dagen ved å hente kald luft utenfra, men når det er veldig kaldt blir det også brukt ekstra varme for å holde temperaturen i bygget. Sjekk derfor at ventilasjonsanlegget ikke går unødig. Selv om anlegget har et styringssystem, er det smart å sjekke at dette er optimalt innstilt. Slik kan du forhindre unødig bruk av ventilasjon, og dermed strøm, særlig når det ikke er folk på jobb.


Slukk lyset

Dette tipset gjelder både på hjemmekontoret og på bedriften. Mange glemmer å slukke lyset når de forlater et rom. Dersom lyset blir stående på 24/7 går det unødvendig mye strøm. Oppfordre både familien og kollegaene dine til å være bevisst på dette for å bidra.

Senk innetemperaturen og unngå varmetap

Oppvarming utgjør en stor del av strømregningen. Hvis bygg står tomme nå om dagen, bør man passe på at dører og vindu er godt lukket. Pass på å holde dører lukket mot kalde rom og der oppvarming ikke er nødvendig. Har du kunnskap om byggets ventilasjonsanlegg kan bedriften spare mye på å stille ned luftgjennomstrømning og temperatur mens de ansatte jobber fra hjemmekontor.

Finn energityver

Benytt anledningen til å ta en befaring på bygget. Sjekk om det er lys som står på unødvendig og se om PC-skjermer og prosjektorer og annet teknisk utstyr står i standby. Ved å slå det helt av trekker det ikke strøm.

Men, viktig å huske på: Strømprisene er lave om dagen, vi har timespriser på rundt 10 – 12 øre/kWh, det kunne vært verre. Det viktigste av alt nå er å følge myndighetenes råd: Hold avstand og vask hendene! Ta vare på hverandre.