Et godt tips førte til en fin gevinst for Møre Stål i Breivika

Et godt tips førte til en fin gevinst for Møre Stål i Breivika

Stålkontroll

Visste du at noen bedrifter har rett på å få redusert forbruksavgiften til staten? En rask sjekk av næringskoden og utfylling av et enkelt skjema til nettselskapet kan dette være de enkleste kronene bedriften sparer i år.

Verdifullt tips

Møre Stål i Breivika er en av bedriftene som ble oppmerksom på at de hadde krav på fritak for forbruksavgift. – Det var faktisk kunderådgiveren vår i TAFJORD som tipset oss om dette, forteller daglig leder Jan Ståle Langø. – Når vi først ble oppmerksom på at dette var noe vi måtte ta tak i var det veldig enkelt og fort gjort. Jeg fikk tilsendt et skjema fra Mørenett som jeg fylte ut, og det gikk veldig kort tid før vi fikk innvilget søknaden. En tilbakebetaling på 20 000 kroner er en veldig fin bonus i disse dager, sier en fornøyd Langø.

Gratis tjeneste fra TAFJORD

-For at vi skal gi kundene våre best mulig oppfølging og rådgivning, har vi automatisert kontrollen av forbruksavgift. Gjennom denne prosessen har vi kontaktet de bedriftene hvor vi har avdekket feil næringskode og fakturerte beløp. Denne tjenesten gjør vi kostnadsfritt, og hele verdien av hva vi finner tilfaller selvfølgelig kunden, forteller Marius Løseth Hauge i TAFJORD.

Særlig i segmentet for små og mellomstore bedrifter kan dette bli et kjærkommet tilskudd til driften. Å få redusert dette kostnadselementet på nettleien fra 16,13 øre/kWh til 0,505 øre/kWh kan utgjøre en fin sum, spesielt med tanke på at en kan få det tilbakebetalt for tre år tilbake i tid. Ta gjerne en sjekk om din registrerte næringskode i Brønnøysund registeret reflekterer driften dere har nå og oppdater oss, så vil vi raskt kunne avdekke potensiale.

Hva er egentlig forbruksavgift? Oppdater deg på reglene her.

Hva er forbruksavgift?