Vann, vind og kull

Kraftforvalter i TAFJORD, Erik Helseth, forteller at det historisk tørre og varme været i Norden og Europa har ført til lite vann i magasinene i forhold til det som er normalt for årstiden. I tillegg har prisen på CO2-kvoter i Europa økt, noe som påvirker kostnaden av kraftproduksjon basert på gass og kull. – Det siste året har kostnadene på utslipp av CO2 omtrent firedoblet seg, sier Erik. – Kraftsystemet i Norden og på kontinentet, som vi i stadig større grad knytter oss mot, er avhengig av kraftproduksjon basert på gass og kull. Dette er ekstra relevant når vi har lite vann i magasinene.

Høyere strømregninger

Bedriften har nok ikke merket så mye til de høye prisen ennå, siden forbruket er lavere i sommermånedene. Men med mindre dere har en avtale om prissikring, vil dere se forskjellen allerede på fakturaen som kommer nå i september. Og videre utover høsten kan regningen stige samtidig som temperaturen faller og forbruket øker.

Bytte avtale?

Er du bekymret for strømprisen fremover har vi strømavtaler der du kan sikre prisen, for eksempel en forvaltningsavtale med prissikring, dette har vist seg å være en veldig god avtale. Ta kontakt med oss for et godt tilbud.

Spar strøm!

Det aller beste tipset for å få ned regningen disse dager er å spare på strømforbruket. Kundene våre som har deltatt i energispareprogrammet vårt har til sammen spart 150 millioner kroner i energikostnader de siste 10 årene! Les mer om Tafjord EnergiArena.