4 enkle grep for å få bedre internett 

De vanligste årsakene til at hastigheten reduseres mellom vårt fibernett og din mobil, nettbrett eller pc når du bruker trådløst hjemmenettverk er:

 

1. Plassering av ruter

Hvor du plasserer den trådløse ruteren har stor betydning for hvilke hastigheter du oppnår. Det er øvre grenser for hvor sterkt trådløse rutere får lov til å sende, og derfor er rekkevidden begrenset. La ruteren stå så nærme som mulig de rommene og stedene der du og resten av familien har bruk for de trådløse signalene. Jo færre hindringer, jo bedre signal. Derfor er det smart å skaffe seg en signalforsterker dersom du vil ha god dekning over et større område.

Altibox Wifi Pluss fungerer utmerket for å unngå dødsoner i hjemmet.

 

2. Signalforstyrrelser

Alle hjem har mange fysiske faktorer som påvirker og hindrer de trådløse signalene. Dette kan være vegger av betong, metallskap eller andre fysiske hindringer. I tillegg sender alle trådløse enheter signaler over ulike frekvenser. Disse frekvensene kan forstyrre hverandre og dermed ødelegge for hverandre.

 

3. Antall enheter

Alle duppedingsene som til enhver tid er tilkoblet ditt trådløse hjemmenettverk deler på den trådløse kapasiteten. I tillegg tilpasser det trådløse nettet seg automatisk til den enheten som har lavest kapasitet og eldst teknologi, og dermed dårligst evne til å sende og motta signal.

 

4. Velg riktig nett

2,4 GHz- nettet gir deg dessverre ikke alltid den nettfarten du betaler for. Ofte konkurrerer også hjemmesentralen med annen elektronikk som for eksempel babycall’er og mobiltelefoner, og dette forstyrrer signalene. 5 GHz- nettet er ofte mindre utsatt for støy og gir høyere hastighet og bedre stabilitet der det har dekning.

Gå inn på nettverksinnstillinger på din mobil eller datamaskin og bytt til 5 GHz-nettet hvis dette valget er mulig.

 

 

Vil du lære mer om hvordan du kan forbedre ditt trådløse signal?

 

Les mer om WiFI på kundesenter