I TAFJORD henger
alt vi gjør sammen

Derfor er det mange gode grunner til å velge oss
fremfor andre leverandører av strøm og fiber.

Vi er derfor svært opptatt av å dra nytte av de mulighetene ny teknologien gir oss og kundene våre.

Gjennom over 100 år har vi bygget infrastruktur og stått i front for å fremme en god utvikling i regionen. Den infrastrukturen vi nå har gjennom kraftnettet, fibernettet og fjernvarmenettet vårt, setter oss i en unik posisjon til å bidra sterkt til en god og bærekraftig i regionen. Vårt nære samarbeid med Telia, som er Skandinavias største telekomselskap, gir oss nå enda flere spennende muligheter.

Ålesund kommune, som er vår største eier, jobber hard for å fremme et bærekraftig samfunn. De har allerede etablert verdens andre FN-lab for smart og bærekraftig utvikling, og vi er med som partner. Målet er å finne nye løsninger for å skape smarte og bærekraftige løsninger for fremtidens byer. Spennende! Vi var også med å stifte NExTdigital som er et nettverk der mennesker fra ulike virksomheter sammen finner nye digitale løsninger og fremtidige utfordringer.

Foto: Karl Otto Kristiansen title=

Målet er en god, bærekraftig utvikling som kan gi fremtidige generasjoner gode levevilkår og et blomstrende, lokalt næringsliv.

TAFJORD – med energi for fremtiden!

Skal regionen forbli attraktiv og vokse, må det være interessant å bo her. Vi er spesielt opptatt av at alle barn og unge skal ha et godt og variert tilbud innen idrett og kultur – og vi setter stor pris på alle dere som bidrar med frivillig innsats for å få dette til.

 

Derfor er vi en aktiv sponsor av fotballag, håndballag og skolekorps. Vi støtter også barneteater, bryteklubber, drillkorps og sjakk-klubber og ulike festivaler. De som tilbyr innebandy, sykling, sportsdrill, bueskyting og ballett til våre unge håpefulle, får selvsagt også bidrag fra oss. Ja, hos oss kan alle som tilbyr gode opplevelser for barn og unge søke støtte – og de aller fleste får det.

Foto: Peder Otto Dybvik title=

Vi bidrar dermed til at flere tusen av regionens barn og unge kan delta på spennende aktiviteter i trygge omgivelser sammen med jevnaldrende. Slikt blir det god lagånd av!

Så tusen takk til alle våre kunder og til alle lokale ildsjeler som gjør dette mulig!

Les mer om TAFJORD som sponsor

Hvert eneste år bidrar vi til at du har gode velferdstilbud der du bor og til sysselsetting og næringsutvikling i lokalsamfunnet vårt. 

 

I 2019 var de samlede bidragene fra TAFJORD til lokalsamfunnet vårt på hele 663 millioner kroner. Dette var både skattekroner og varer og tjenester vi og våre ansatte handlet lokalt.

Vi betaler skattekroner til de kommunene der vi har anleggene våre - og våre ansatte betaler skatt til kommunene der de bor. Vår aktivitet gjør oss dermed til en stor bidragsyter til økt velferd lokalt.

Vi etterstreber også å bruke lokal arbeidskraft og vi er en betydelig kunde av det lokale næringslivet og vi ser at våre aktiviteter skaper både inntekter og arbeidsplasser som kommer lokalsamfunnet til gode. I 2019 handlet vi og våre ansatte for hele 468 millioner kroner lokalt!

Vi gjør dette fordi det er viktig for oss. Det er jo her vi bor!

Les mer om ringvirkningene av vår aktivitet

Vi har vært her i over 100 år – og vi blir her! Vår historie startet i 1917 og har i senere tid blitt omtalt som «et kraftfullt vågestykke».

Det har vært mange opp- og nedturer etter at Ålesund kommune tok det aller første initiativet til etableringen av Tafjord Kraftselskab den 12. april 1917. Våre prosjekter har vært «først» og «størst» og vi har gjennomført mange spenstige utbygginger. Vi har også vært nær konkurs, men med viljesterke ledere og god bistand fra fremsynte eiere, har vi kommet oss videre.

Foto: Karl Otto Kristiansen

Hver dag strekker vi oss for å leve opp til vår stolte historie. Dette for å skape en god fremtid for alle som bor her.

Les mer om historien vår her