God kapasitet i fibernettet

Selv om mange jobber fra hjemmekontor og barn og unge får undervisning via internett, har vi mer enn nok kapasitet i fibernettet. Skulle aktiviteten øke betraktelig fremover, har vi enda mer å gå på.

Selv om både jobb, skole og vårt sosiale liv i stor grad foregår via internett i disse koronatider, er det altså ingen grunn til å være bekymret for kapasiteten. Vi oppdaterer også kontinuerlig hjemmesentralene, noe som er med på å sikre god tilkobling for alle kundene våre.  

Med såpass mange hjemme og på nett, ser vi en viss økning i belastningen på dagtid. Denne er imidlertid liten, kun 5-10%. Bruksmønsteret er også endret, men de løsningene som blir brukt til kommunikasjon med omverden på dagtid, krever forholdsvis liten kapasitet.

Toppene kommer om kvelden, når de aller fleste av oss bruker kapasitet til strømmetjenester. Da utnytter vi 60-70% av kapasiteten vi har i fibernettet pr dags dato. Beredskapsvaktene våre, som kontinuerlig overvåker nettet, kan imidlertid umiddelbart øke kapasiteten dersom det blir behov for det. 

Bruk nettverkskabel

Dersom flere i familien er påkoblet samtidig og du opplever du at nettet er tregt hjemme, skyldes det sannsynligvis en overbelastning av trådløstnettet ditt. Dette spesielt om du har en eldre trådløs router. For å avlaste det trådløse nettverket som du har hjemme, anbefaler vi bruk nettverkskabel på utstyr som TV, PC, TV og spillkonsoller. Dette vil gi bedre kapasitet til de enhetene der du må bruke WiFi. 

 For å få bedre trådløs dekning i større boliger anbefaler vi også at du setter opp et mesh-nettverk. Her hos oss tilbyr vi AirTies, som er en pakke med tre aksesspunkt til plassering rundt omkring i huset. Disse er enkle å sette opp og gir veldig god dekning.

Kundeservice
Har du behov for å nå oss, kan du ringe 70 10 00 00. Vi kan også nås via dette kontaktskjema, på e-post og på Facebook. Resepsjonen vår er foreløpig stengt, men trenger du å bytte utstyr er det fint om du tar kontakt slik at vi får avtalt hvordan dette skal gjennomføres.