Hva skjer med strømprisen fremover?

 

Strømprisene i dag er svært lave, og vil trolig være det fremover også. Dette kan vi først og fremst takke vinterens regn og mildvær for, men tidens unntakstilstand virker også inn. Korona-viruset påvirker oss på så mange måter.

Grunnen til at vi har så lave strømpriser i dag, er høy produksjon av vindkraft, mye snø i fjellene og lavere etterspørsel på grunn av høye utetemperaturer. Vannmagasinene er forholdsvis fulle og vårens snøsmelting vil også gi påfyll av vann i magasinene våre.

Hvordan vil prisene utvikle seg framover?

Vår kraftanalytiker i Tafjord Kraftproduksjon, Martin Julius Emblem,  tror strømprisene vil holde seg på nåværende nivå også fremover. - Hittil i år har vi hatt svært mye nedbør. I tillegg blir temperaturene bli høyere fremover mot sommeren. Strømforbruket og etterspørselen vil dermed gå ned, forklarer han.

Utgjør Koronaviruset noe for strømprisene?

Koronaviruset har ført til redusert aktivitet i mange bedrifter. Strømforbruket totalt har dermed gått ned, noe som bidrar til lavere strømpriser.

 

- Om jeg som privatkunde sliter med strømregningene, hva kan jeg gjøre?
Som privat strømkunde kan vi tilby deg følgende løsninger:

  • Dele opp fakturaen i flere delbetalinger. Dette kan du som kunde gjøre selv ved via kontaktskjema her på web eller ved å kontakte kundesenteret (70100000).
  • Utsette forfallsdato til et senere tidspunkt i måneden. Dette kan du gjøre raskt og enkelt på Min side
  • Det er alltid lurt å ta noen ekstra grep for å redusere strømforbruket, og dermed strømregningen. Se våre strømsparetips her.

 

- Hva om jeg som bedriftskunde sliter med strømregningene?
Alle våre bedriftskunder skal ha fått en e-post med våre råd om strømsparing i denne tiden. Der oppfordrer vi også til å kontakte din kunderådgiver dersom bedriften er i en vanskelig økonomisk situasjon.