Hva er den beste plasseringen av ruteren?

Ruteren bør stå så nærme som mulig de rommene og stedene hvor dere har bruk for de trådløse signalene.

Hva er en ruter?

En ruter gjør at du kan ha flere enheter tilkoblet Internett samtidig. Det er et apparat som deler en enkelt internettforbindelse til flere lokale datamaskiner eller annet nettverksutstyr (nettbrett, mobiltelefoner osv.).

 

Hvilken funksjon har en repeater?

En repeater fungerer som en slags forsterker for de trådløse signalene. Du kan sette opp en repeater mellom der du har dårlig dekning og den trådløse ruteren for å forlenge rekkevidden på signalene. Du får bare halvparten av hastigheten når en bruker repeater.

Hvordan måler jeg farten på hjemmenettverket mitt?

For å måle hastigheten på nettverket ditt kan du benytte Altibox´ speedometer på speedometer.altibox.no.

Hvordan kan jeg forbedre trådløsopplevelsen min i borettslag?

For å få den beste opplevelsen i et borettslag kan man prøve følgende; ta en omstart på den trådløse ruteren når man forventer å få den beste ytelsen. Hver gang den trådløse ruter får en omstart, vil den sjekke alle kanalene for å se hvor det er minst forstyrrelser, og velge den kanalen. Man kan også påse at man bruker 5GHz radioen, da det er mange flere kanaler på dette frekvensbåndet.

På hvilken måte kan jeg merke signalforstyrrelser fra andre elektriske artikler?

Man vil enklest oppdage forstyrrelse hvis man skrur av alle ting som har en radiosender i seg, for eksempel babycall. Hvis man da får en bedre opplevelse har man oppdaget en støykilde.

Hvis man merker sporadiske forstyrrelser, må man se om andre ting er i bruk når man opplever forstyrrelsen. Dette kan typisk være en ødelagt mikrobølgeovn som lekker litt. Man må også ha i bakhodet at det kan være forstyrrelser fra naboens utstyr.