300 000 til skolekorpsene

At skolekorpsene spiller en stor rolle på 17. mai, er det ingen tvil om. Og at de er aktive og engasjerte har vi nå også fått bevis for.

Vi ønsket å bidra med noen ekstra sponsor-kroner til korpsene i år. Som arrangører av 17. mai-fester i hele regionen som nå er avlyst, går de i disse dager glipp av store inntekter. Derfor inviterte vi skolekorpsene til en uhøytidelig korpskonkurranse. Alle innsendte bidrag var garantert 10 000 kroner, i tillegg var det mulighet til å vinne 20 000 kroner ekstra.

Alle i korpset er like viktige

Det kom inn 31 fantastiske filmsnutter, og juryen hadde en tøff, men takknemlig jobb med å kåre en favoritt. Fiskerstrand skulekorps gikk seirende ut av det med sin sjarmerende film, noe som ga dem 30 000 kjærkomne kroner i korpskassa. - Fiskerstrand skulekorps er et lite korps, men et lite korps er like viktig for lokalsamfunnet som et stort, sier Tove Sætre Breivik i juryen. – I filmen har de har fokus på at tonen fra hver enkelt musikant spiller en like viktig rolle for å skape fin musikk - dette varmet og sjarmerte oss. Vi syntes også at de hadde en original og kreativ idé, og så var det et lite pluss at de spilte nasjonalsangen.

17. mai på Fiskerstranda

Da vi besøkte den ivrige gjengen var de i full gang med en av de siste øvingene før 17. mai. For anledningen godt hjulpet av voksenkorpset, og sammen bidrar de til god stemning over hele Fiskerstranda 17. mai.

Når vi lurer på om premien skal brukes til noe spesielt, kommer det spontant fra dirigent Richard von Løwensprung: Kakao og is! - Neida, det blir vel litt mye. Vi hadde jo egentlig tenkt oss til Valldal på korpsstemne i år, men den blir det jo ikke noe av. Men nå har vi i hvert fall midler til å reise dit neste år. Og så trenger vi jo alltid penger til instrument og noter, sier Therese Ekroll Kvalsund i Fiskerstrand skulekorps.

Vi takker de fantastiske skolekorpsene for bidragene og ønsker alle en flott 17. mai! Hurra!

Under kan du se filmen som vi har satt sammen av alle bidragene:

Korps_kvadrat.jpg

Det blir ikke 17. mai uten korps!