Hvordan håndterer vi personvern?

Tafjord Kraft AS er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger, og vår konsernsjef har det formelle og overordnede ansvaret. Datterselskapene er behandlingsansvarlige innenfor sine virksomhetsområder og de daglige lederne er dermed ansvarlig for behandling av personopplysninger i de respektive selskapene. 

I tilfeller hvor vi har leverandører som behandler personopplysninger på våre vegne, tegner vi egne databehandleravtaler med disse. Databehandleravtalene sikrer at opplysningene dine bare blir brukt til det formålet som er avtalt. Vi bruker underleverandører til å bistå med teknisk og administrativ drift av tjenestene våre, som f.eks. ISP-tjenester, fakturatjenester, kundedialog, markedsføring og kommunikasjon.

Det er frivillig for deg å oppgi personopplysningene dine, men vi må ha tilstrekkelig informasjon for å kunne levere deg tjenestene våre. Hvilke opplysninger som behandles avhenger av hvilke avtaler du har inngått med oss, henvendelser vi har mottatt fra deg og  opplysninger som du har gitt eksplisitt samtykke til at vi kan behandle.  

Følgende opplysninger kan dermed behandles:

 • navn, adresse, telefonnummer og e-post adresse
 • fødselsnummer
 • faktura- og betalingsinformasjon, som informasjon om kontonummer, kredittverdighet og øvrig relevant bank- og kontoinformasjon
 • informasjon om kundeforholdet ditt, samt kommunikasjonen mellom oss
 • informasjon om tjenestene dine og forbruket ditt 
 • leveransepunkt
 • teknisk informasjon om tjenesten: som IP-adresse og dekodertype/nummer
 • teknisk informasjon om nettverket ditt: enhetsnavn på de enhetene som er tilkoblet nettverket, Mac-adresse, tilkoblingstype, hvor mye data som går til og fra enhetene, hvilke nettverk og når enhetene er koblet til 
 • teknisk informasjon fra underholdningstjenestene: vi lagrer informasjon om innholdet du ser på og kvaliteten på dette innholdet 
 • informasjon om telefonabonnement: hvem du har ringt til, når du har ringt og varighet på samtalen 
 • informasjon som du legger igjen når du besøker tafjord.no, som cookies 

Vi bruker personopplysningene for å;

 • identifisere deg som kunde, bruker av våre tjenester og/eller betaler,
 • utføre kredittsjekk,
 • levere avtalte tjenester,
 • fakturere og kreve inn utestående beløp,
 • håndtere klagebehandling,  
 • administrere din kundekonto,
 • yte og forbedre vår kundepleie og brukerstøtte
 • forbedring av brukeropplevelsen
 • markedsføring og kommunikasjon med deg
 • lage kunde-/bruksprofil for å tilby personlig innhold, produkter og tjenester basert på dine preferanser og interesser, 
 • analysere bruken av vårt nett og våre tjenester for å identifisere trender/mønster
 • samarbeide med andre om utvikling av nye tjenester, 
 • forbedre og utvikle tjenestene vi tilbyr,
 • forhindre og stanse uønsket og skadelig bruk av tjenester og nettet,
 • proaktivt kunne varsle om feil og komme med forslag til løsning i nettet
 • feilsøking, reparere tekniske feil, forvalte nettet og forbedre utnyttelsen av nettet,
 • granske og iverksette tiltak ved brudd på avtale.
 • rekruttering av nye medarbeidere
 • inngåelse og oppfølging av kontrakter/avtaler 
 • kompensasjoner

Vi henter opplysninger: 

 • fra deg som er kunde, når du søker på en stilling, når du er kontaktperson hos en leverandør, borettslag, organisasjon eller grunneier, når du inngår en grunneieravtale med oss
 • fra Folkeregisteret
 • fra selskap eller organisasjoner som lever betalings- og frakttjenester
 • fra reklame/annonse/analysenettverk  
 • fra offentlige instanser

Personopplysninger vi har om deg kan bli gjort tilgjengelig for andre selskaper innenfor vårt konsern eller eksterne underleverandører. Når vi gir tredjeparter tilgang til personopplysninger på denne måten, sikrer vi at disse tredjepartene overholder våre krav til behandling av personopplysninger og gjeldende lovgivning. Personopplysninger kan også utleveres dersom det foreligger lovhjemmel for dette eller vi blir pålagt dette av en domstol eller annen offentlig myndighet.

Vi kan videre gi tredjeparter tilgang til akkumulerte og anonymiserte data.

Teknisk informasjon om nettverket ditt:
Vi lagrer informasjonen om enhetene på nettverket ditt i fem dager. Du får tildelt en unik IP-adresse når du bruker internett, informasjonen behandler vi i tråd med blant annet Ekomforskriften. Som kunde hos oss får du denne av oss. IP-adressen identifiserer deg på nettet, og vi lagrer trafikkstatistikk knyttet til IP-adressen i 21 dager. Tilstandsdata om nettverksutstyret ditt lagres i 21 dager før det slettes eller anonymiseres for å brukes videre til statistiske formål og videreutvikling av tjenester.

Teknisk informasjon fra underholdningstjenestene våre:
Disse opplysningene slettes etter seks uker.

Informasjon om telefonabonnent:
Denne informasjonen slettes etter seks måneder.

Ellers behandler vi opplysningene om deg så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet med behandlingen. Opplysningene blir deretter slettet, med mindre vi i henhold til lov er pliktige til fortsatt å ta vare på opplysningene.

For å sikre oss at behandlingen av personopplysninger skjer på en sikker måte, er det kun spesielt godkjente personer hos oss som har tilgang til informasjonen du gir oss. Det er kun ansatte som har behov for slik godkjenning som har tilgang.

I tilfeller hvor vi bruker underleverandører som behandler personopplysninger på vegne av oss, tegner vi egne databehandleravtaler som sikrer at de kun blir brukt til det formålet som er avtalt. 

Hvordan bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologier?

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når besøker en nettside. På tafjord.no bruker vi informasjonskapsler for å samle inn informasjon om bruksmønstre slik at vi kan tilpasse og forbedre brukeropplevelsen. Ved å bruke siden som vanlig godtar du detteInformasjonen blir også brukt til gi deg relevant og tilpasset markedsføring på andre nettsteder og sosiale medier du besøker. 

Du kan selv kontrollere hvilke annonser som vises i Google og Facebook sine nettverk. Du finner Googles annonseinnstillinger her:https://adssettings.google.com/authenticated
og informasjon om hvordan du justerer annonseinnstillinger i Facebook her:https://www.facebook.com/help/568137493302217 

Om du ikke vil tillate lagring av informasjonskapsler på din datamaskin, må du slå av informasjonskapselfunksjonen i nettleseren. Gjør du dette må du være oppmerksom på at tafjord.no kanskje ikke fungerer som forventet. Ingen personopplysninger lagres i informasjonskapsler på tafjord.no.

Du kan slette informasjonskapsler ved å følge instruksjonene for sletting av informasjonskapsler i din nettleser.

Se noen eksempler:

→ Microsoft Internet Explorer

→ Firefox

→ Google Chrome

→ Safari

Det finnes verktøy som kan kartlegge og/eller gi deg oversikt over hvilke informasjonskapsler som benyttes på sidene du besøker. For å lese mer om informasjonskapsler og om hvordan du sletter dem, se nettvett.no

Vi samler inn anonyme opplysninger om besøkende på tafjord.no gjennom analysesystemet Google Analytics og Hotjar. Dette gjør vi for å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle websiden. Statistikken gir oss blant annet svar på: hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Vi kan ikke spore opplysningene tilbake til den enkelte bruker.

Vi samler videre informasjon om bruk og trafikk, for eksempel informasjon om innloggingshistorikk, bruks- og navigasjonsmønstre, hvilke nettsider de besøker, antall visninger av nettsider og antall brukere. 

En piksel er en grafikkfil som inneholder en unik identifikator i e-poster. I e-postkampanjer og nyhetsbrev bruker vi piksler. Dette gir oss muligheten til å spore eksempelvis hva som er klikket på i kampanjeinnholdet.

Vi har også oversikt over hvilke nyhetsbrev som sendes til deg, hvilke som åpnes, og hvilket e-postprogram du bruker.

Hva er dine rettigheter?

Du har rett til å få informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler og hvordan vi behandler dem. En god del av den informasjonen vi har om deg som kunde, får du oversikt over på Tafjords min side og på Telia min side. Dersom du ikke finner informasjonen du trenger, kontakt oss

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for noen begrensninger som følger av lov.

Det er viktig at opplysningene vi har om deg er riktige og at de er nødvendige for å iverksette avtalene vi har inngått med deg og gi deg god service. Du kan kreve at vi retter og sletter opplysninger om deg hvis de er mangelfulle eller unødvendige.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for noen begrensninger som følger av lov.

Vi sletter personopplysninger når de ikke lenger er nødvendige for å oppfylle det formålet de ble innhentet for. Det betyr at så lenge du har en avtale med oss, lagrer vi nødvendige opplysninger om deg. Når avtaleforholdet avsluttes, lagrer vi opplysningene frem til foreldelsesfristen for de aktuelle produktene er utløpt.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for noen begrensninger som følger av lov.

Du kan be om at vi begrenser bruken av dine personopplysninger.

Vær imidlertid oppmerksom på at vi må ha tilstrekkelig opplysninger for å kunne levere avtalte tjenester til deg som kunde.

Du kan be om at dine opplysninger overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for noen begrensninger som følger av lov.

Du kan be om at vi ikke benytter dine opplysninger for direkte markedsføring, inkludert profilering for bruk i direkte markedsføring. Du kan også motsette deg å være gjenstand for individuelle avgjørelser av rettslig karakter som utelukkende er automatisert.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for noen begrensninger som følger av lov.

Kontaktskjema personvern