På Fjørtoft er utbyggingen gjennomført i et samarbeid mellom Nordvest Nett og TAFJORD. Utbyggingen startet tidlig på høsten og før jul vil 92 boliger og de fleste fritidsboligene være koblet til fibernettet.

Endre Otterlei, som bor på Fjørtoft, er en av dem som har benyttet seg av tilbudet og fiber ble installert bare for et par dager siden. Foreløpig brukes fiber kun til internett, men TV-løsningen blir tatt i bruk så snart bindingstiden hos dagens leverandør er over om et par måneder.

- Nå har jeg ikke så lang erfaring med fiber, men jeg er ikke i tvil om at det var riktig å få det installert. Tilbudet om tilknytning var gunstig og jeg ville gi mitt bidrag til at utbyggingen kunne gjennomføres her på Fjørtofta. Dette også fordi jeg er usikker på hvordan vedlikeholdet av de gamle kablene som har gitt oss nettilgang tidligere her ute, blir ivaretatt, sier han.

På Harøy og Finnøy startet utbyggingen våren 2019. Dette etter stort lokalt engasjement med flere ildsjeler i spissen. Plakater ble hengt opp i butikken og egen Facebook-gruppe ble opprettet. Etter hvert ønsket «alle» å få fiber til Sandøy kommune. Dette tok Sandøy Energi på alvor og utbyggingen ble en realitet i samarbeid med TAFJORD.

- Jeg er skikkelig glad for at vi har fått fiber!, sier Jessica Gãrtner, som bor på Harøy.

Hjemme hos henne har de vært tilkoblet fiber i knapt en måned nå, og har bare gode erfaringer. Større kapasitet, digitaliseringen i samfunnet – og ikke minst det å få tilgang til høyhastighets fiber på lik linje med andre som bor mer sentralt, var årsaken til at de valgte denne løsningen.

- Hastigheten er topp! Jeg har en 13-åring i huset og han er også svært fornøyd med at ting går raskere. Det er fantastisk at Sandøy Energi har fått dette til. Jeg er også veldig fornøyd med TV via Get-boksen. Og ikke minst Get TV-appen – den er fantastisk. En kan jo bli rett avhengig av dette, sier hun.

Administrerende direktør i Tafjord Connect, forteller at utbyggingen på Nordøyane har vært en viktig satsing for TAFJORD.

- Vi er opptatt av at alle skal få tilgang til fiber, uansett hvor de bor, og bidrar aktivt til dette. Som noen kanskje husker startet vi fiberutbyggingen vår i den lille bygda Tafjord i Norddal kommune, før vi fortsatte på Alnes i Giske kommune. Nå har vi til sammen 22.500 fiberkunder i regionen vår, og vi er litt stolte over at vi har greid å fordele satsingen utover hele regionen. Det er jo litt av samfunnsansvaret vårt å gjøre det på denne måten, å sørge for at alle kan få tilgang til det beste, uansett hvor i regionen de bor. Denne gangen var det Nordøyane sin tur. De kommende månedene er det Skarbø og Vestre i Ørskog kommune som står for tur. Også dette i samarbeid med Nordvest Nett, sier han.

Foto: Anne Iversen