Kortreist moro for hele familien

Det er mye moro å se og oppleve både for barn og voksne på Ville Krefter i sommer.

Det er mye moro å se og oppleve både for barn og voksne på Ville Krefter i sommer.

Du trenger ikke reise lenger enn til Tafjord for å oppleve noe litt utenom det vanlige i sommer. Her finner du det nemlig det spennende aktivitetssenteret Ville Krefter. Kjør også en tur opp i dalen for å se mektige Zakariasdam, eller benytt deg av de uendelige mulighetene i Tafjordfjella. 

Ville Krefter

I den gamle kraftstasjonen i bygda kan du lære mer om naturkreftene i regionen gjennom lek og aktiviteter for barn og voksne. Du kan blant annet lage unike fjellskred, leirskred, skli ned 20 meter lange rørgata, og klatre eller rappellere inne og ute. Her er også to veldig spennende Escape room!

Ville krefter vil være åpent fra og med 3. juli til og med 2. august, og vi anbefaler å booke tid på forhånd om du vil rappellere på veggen ute eller prøve å løse oppgavene i Escape room.

Les mer om kraft- og skredsenteret Ville krefter

Zakariasdam er et mektig syn. Her fra juni i fjor da det var overløp og fossen strømmet over kanten.

Zakariasdam er et mektig syn. Her fra juni i fjor da det var overløp og fossen strømmet over kanten.

Når du først er i bygda anbefaler vi også å kjøre en tur opp i dalen, til inngangen av Tafjordfjella, for å se Zakariasdam. Den nesten 100 meter høye betongdammen stod ferdig i 1968 og representerer norsk ingeniørkunst.

Zakariasdammen rommer 70 millioner kubikkmeter med vann. I løpet av ett år tømmes dammen 6 ganger og det blir produsert totalt 420 GWh strøm av dette vannet. Det er et uforståelig tall for de fleste av oss, men dette er altså nok til å dekke det årlige strømbehovet for mer enn 70 000 mennesker. 

På vei ned mot Kaldhusseter. Foto: Jiri Paur

På vei ned mot Kaldhusseter. Foto: Jiri Paur

Hytte til hytte i Tafjordfjella

Tafjordfjella er et populært mål for fotturister, og her er det fantastiske muligheter for kortere dagsturer eller lengre turer med overnatting på ulike hytter. DNT Sunnmøre har flere overnattingstilbud å velge mellom. På  Reindalsseter kan du for eksempel velge å komme frem til oppredd seng og ferdig middag. Eller stikk innom den eksotiske Fieldfarehytta, en tro kopi av krigskvarteret som Kompani Linge- offiserene Joachim Rønneberg, Birger Strømsheim og Olav Aarsæther bygde våren 1944, og hvor de tilbrakte det siste krigsåret.

Husk å bestille overnatting på forhånd denne sommeren! Se turforslag og overnattingstilbud på DNT Sunnmøre.