- Vi i TAFJORD fortsetter samarbeidet med AaFK også i 2019. Vi ønsker på den måten å bidra til at klubben skal nå sin målsetting om å returnere til Eliteserien, sier Harald O. Nøstdahl i TAFJORD. 

TAFJORD er en synlig og tydelig aktør med et bredt engasjement i det sunnmørske fotballandskapet, og samarbeider med mange av klubbene i sitt nedslagsfelt. 

Stort engasjement for breddefotballen

- Vårt samarbeid med AaFK må sees i sammenheng med vårt engasjement for breddefotballen. Vi ønsker å bidra til at barn og ungdom har tilgang til aktiviteter og muligheter der de bor. Breddeklubbene spiller en viktig rolle i dette og her starter arbeidet med unge fotballspillere - spillere som vi kanskje en gang kan juble og trampeklappe for på Color Line Stadion. For TAFJORD er det derfor svært viktig at toppklubben AaFK både ivaretar og utvikler sin rolle som levende inspirasjonskilde og samtidig bidrar til utvikling av breddeklubbene gjennom samarbeid på flere plan.

AaFK har en svært viktig og ansvarsfull rolle i utviklingen av sunnmørsfotballen, sier Harald, som gleder seg til en ny sesong der både TAFJORD, AaFK og de veldrevne breddeklubbene er sammen for fotballen på Sunnmøre.

- AaFK gir unge, lokale spillere mulighet til å kunne oppnå drømmene sine om å leve av fotballen. Det påløper et ansvar å være i en slik posisjon, men med kompetanse, påvirkningskraft og drahjelp har AaFK forutsetninger til å bidra med spillerutvikling, trenerutvikling og lederutvikling i breddeklubbene på Sunnmøre. 

Lokal jobbing med talentutvikling

Klubbdirektør i Aalesunds Fotballklubb, Geir S. Vik, forteller at AaFK deler TAFJORDs syn på rollene de to aktørene har for det yrende livet i den sunnmørske fotballverdenen.

- AaFK samarbeider godt med Sunnmøre Fotballkrets og klubbene. Vi er inne og utvikler unge, lokale spillere fra bylagsnivå og videre oppover i aldersklassene. Vi skal være en inspirasjonskilde for unge fotballspillere og deres trenere, sier Geir, og skryter av arbeidet som legges ned rundt om på Sunnmøre.

- Det jobbes godt i de lokale klubbene, både ved å utvikle talenter og ved å bygge trygge miljø for våre barn og ungdommer. TAFJORD støtter både dette arbeidet og jobben som gjøres i AaFK. TAFJORD er sitt samfunnsansvar bevisst, og er en samarbeidspartner med verdier vi setter veldig høyt, sier Geir. 

Vi gleder oss over å være med på laget, og ønsker AaFK lykke til med sesongen!