Fiber vs. 5G

Lurer du på hvorfor du skal velge fiber fremfor trådløs 5G-dekning? Hva er egentlig forskjellen, og hva er det beste valget?

Ubegrenset fart og kapasitet

Med fiber mottar du internettsignalene direkte i husveggen via en kabel, og all kapasitet i linjen er forbeholdt ditt hus. Dermed blir ikke kvaliteten på signalene eller kapasiteten påvirket eller forstyrret av andre, slik det blir med det felles 5G-nettet. Fiber er derfor det sikreste valget når det kommer til stabilitet og hastighet.

Kom i gang med lynrask fiber

Delt kapasitet

Med trådløst bredbånd får du internett gjennom mobilnettet, som innebærer at signalene sendes via basestasjoner og gjennom luften. 5G, eller 5. generasjons mobilnett, er en stor oppgradering fra 3G og 4G. Stikkordene er enorme hastigheter og ekstrem kapasitet.

Ulempen med trådløst bredbånd er at du deler kapasiteten med alle andre som også kobler seg opp mot den samme basestasjonen. Dette påvirker kapasiteten og hastigheten, i tillegg til at vær og vind har en innvirkning på signalkvaliteten.


Fordeler - og ulemper

Utfordringen med fiber er at du må bo i et område der det bygges ut fibernett, og for de fleste utbyggingsprosjekter kreves det et visst antall kunder for at det skal være økonomisk forsvarlig å starte utbyggingen.

Det kan virke tungvint å måtte grave for å legge fiberkabel inntil husveggen din, men dette er den beste teknologien. Med fiberbredbånd er du sikret ubegrenset fart og kapasitet langt inn i fremtiden!

 

Ja takk, begge deler!

Selv om den nye 5G-teknologien tar det mobile bredbåndet et steg lenger, er konklusjonen at trådløst bredbånd og fiberbredbånd ikke erstatter hverandre. For å få et stabilt internett hjemme – der du skal se på TV, game, surfe og jobbe på hjemmekontoret – er et kablet fibernett definitivt den beste løsningen.

Kom i gang med lynrask fiber

Bor du eller har en hytte eller fritidsbolig i et område der det ikke er bygd ut fiber, vil trådløst bredbånd være et godt alternativ. Dette vil som regel dekke behovet for enkel bruk på fritiden. Sjekk her om vi leverer fiber der du bor. 

Fiber på hytta 

Få eksklusivt tilbud på mobil- og mobilt bredbåndabonnement fra Telia.