Girl-power!

8. mars er den internasjonale kvinnedagen, og i den anledning har vi samlet et utvalg film og serier som fremhever noen råe kvinner. Gratulerer med dagen jenter!

Filmer
Få et innblikk i hvordan det var for de første kvinnene som skulle inn i Navy SEALs i filmen G.I. Jane på Nordisk Film. Her følger vi beinharde Demi Moore under opptrening i Navy SEALs. Om du heller vil se hvordan kvinner var del av oppskytingen av romfartøyet som fikk den første amerikanske astronauten til å gå i bane rundt jorden kan du titte på Hidden Figures, som kan sees via SF Anytime.

 

I Netflix kan du se Julia Roberts som hovedrollen i historien om Erin Brockovich en advokatsekretær som går til sak mot energikonsernet Pacific Gas and Electric Company. Et alternativ til filmer basert på historie er politifilmen på SF Anytime: The Heat hvor lovlydige Sandra Bullock møter den løse kanonen Melissa McCarthy. Tvunget til å arbeide sammen går de etter en russisk mafialeder.

Serier
Se hvordan Jane the Virgin takler livet etter hun ble feilaktig inseminert av legen. Titt på livet til dronningen av England i The Crown. Eller slå deg ned å se den Emmy-vinnende serien Orange is the new Black. Når en priviligert kvinne fra New York må i fengsel for en tidligere forbrytelse, overlever hun uten problemer? Alle disse seriene kan du se på Netflix. På TV2 Sumo kan du se den norske thriller serien Heksejakt som følger en kvinnelig varsler i en mannsdominert og tøff bransje

Noe for de små
En modig jente som trosser tradisjon for å være seg selv i Brave. En Disney film slår aldri feil, med sanger som alle barn kjenner til i Frozen. Følg med på sprellene til verdens sterkeste jente i Pippi Langstrømpe på rømmen. Se den lille haren Judy som mot forventning blir den eneste kaninen i byens politistyrke. Sammen med reven Nick skal de løse en sak om en korrupt fabrikk i Zootropolis. Alle filmene og Pippi kan du se på SF Anytime.

Podcasts
Sjekk ut Ulrikkes univers hvor du vil få et tett og nært innblikk i Ulrikke Falch sitt univers. Her blir en rekke ulike temaer brakt opp med en variert besetning av gjester. Eller hør litt på The Kåss Furuseths hvor de inviterer kjendiser på søndagsbrunsj, her kan du til og med høre på en episode hvor Erna Solberg er gjest. Ellers kan du tune inn til Googla med Synnøve Svabø. Her møter du kjente nordmenn som blir overrasket med en liste over de 10 mest googlede spørsmålene fra det norske folk. Alle disse finner du på NRK Radio

 

🦸‍♀️

Gratulerer med dagen!