Skrekkens måned er over oss. Tiden for blod, gørr, skrekk og grøss har etterhvert blitt en fast installasjon også her på berget. Derfor har vi gravd oss ned i TV-guider, spillelister og podcaster for å finne tilstrekkelig med grøss og gru til å skremme hele familien sånn passe fra vettet.

Så finn frem telefonen og sett øreproppene ordentlig på plass, eller kryp tett sammen under ullteppet i sofaen og skru på TVen - for ubehaget venter, på en skjerm nær deg.

 

Filmer:
Det er vanskelig å komme utenom Stephen King når det skal grøsses, og småbyklovnen i IT skjuler seg på C-More. Skrekk-klassikerne The Grudge, The Blair Witch Project og Drag Me To Hell kan du se på FilmFavoritter. Der finner du også Tarantino/Rodriguez litt lettere From Dusk Till Dawn, for ikke å snakke om An American Werewolf in London. Tim Burtons tolkning av den litterære klassikeren Sleepy Hollow kan sees med frykt på Paramount+. Og er du mettet på klassikere, så kan du slipe nervene med den rykende ferske Eli på Netflix.

 

 

Er du en av de som synes Hollywood blir litt for far-fetched, så kan HBO Nordic by på norske Fritt Vilt 3 og svenske La den rette komme inn . På Norske Filmer finner du Rovdyr og Kurt Josef Wagle og legenden om Fjordheksa. 

Om det skulle bli litt mye grøss kan du ta et hvileskjær med komediene Vamps på Filmfavoritter eller Scary Movie 1, 2 og 3 på Netflix.

 

TV-serier:
Om du heller ønsker skrekken delt opp i mindre doser og spredd over en lengre tidshorisont, kan vi anbefale disse TV-seriene: Freakish og Penny Dreadful på HBO Nordic. Eller The haunting - of hill house, Hjemsøkt og The chilling adventures of Sabrina på Netflix. 

Sistnevnte er en nyvinkling på tenåringsheksa, som du kanskje husker fra 90-tallet. Men denne gangen mer makabert, mørkt og uhyggelig. Og når vi er inne på herlige gjensyn fra 80- og 90-tallet så er det med glede vi ønsker Bruce Campbell velkommen tilbake på skjermen i Aah vs Evil Dead på C-More. 

 

Barna skal ha sitt de også, så her er litt grøss for de minste:

Monsterbedriften, Toonix/HBO Nordic (7år)
Monstres viktigste energikilde er barns skrik. En kveld lurer en liten jente fra menneskeverden seg inn i Monstropolis. Barn anses for å være svært livsfarlige, så dette er en katastrofe! Denne klassikeren fra Pixar/Disney er mer fornøyelig enn skremmende, til tross for hoggtennner, klør og skumle hensikter.

Coco, Netflix (7år)
I denne Pixar/Disney-favoritten krysser den unge vordende musikeren Miguel broen mellom liv og død på Día de los Muertos, for å møte en av sine forfedre og forstå familiearven. Her blir det dansende skjeletter, svingene rytmer og ikke minst en varm og underholdende historie.

Vennebyen - Halloween-mysteriet, C-More (Alle)
Kimmy kommer hjem fra ferie og ser at byen ikke er som den en gang var. Vennebyen ser ut til å være fylt av monstre og andre rare skapninger. 

Supermonstrene: Redder halloween og Supermonstrene: Vidas første halloween, Netflix (Alle)
I episoden “Supermonstrene: redder halloween” bruker supermonstrene kreftene sine til å gjøre naboene klar for halloween, og de hjelper en nervøs venn til å innse at det ikke er noe å være redd for. I “Supermonstrene: Vidas første Halloween” deler supermonstrene halloween-tradisjonene sine med Vida, og blir invitert på Día de los Muertos-fest i hagen til familien Howler.

 

Musikkfilm:
Kanskje det rett og slett er tid for å sjekke ut konsertfilmkanalen Qello. I så fall kan vi anbefale  Alice Cooper - Live at Enmore Theater.

 

 

Spotify:
Ingen halloween blir komplett uten et Spotify-soundtrack. For de eldste i huset kan vi anbefale Halloween Monster Jams, for de mellomste Halloween Teens og for de minste Disney Halloween.

Podcaster
The Halloween Podcast er en podcast om TV-serier, filmer, radio og reklame om Halloween. For den som ønsker å forfølge frykten og møte det ukjente finnes Here be monsters. I Haunted Places tar Greg Polcyn lyttere med til et nytt hjemsøkt sted rundt om i verden. Og for voksne med nervene i behold (og på egen risiko), finnes  NoSleep - skrekkhistorier  

Goolge Play App
Og når dagen endelig er her, setter du stemningen med lyd-appen Halloween Soundboard.

 

Ha en skrekkelig Halloween!