Sikre e-posten din!


E-post har blitt en av de vanligste kanalene for dataangrep. Ved å sikre e-posten blir det mindre muligheter for kriminelle til å stjele ID-en din og bruke e-postadressen til å sende ut phishing, spam eller i verste fall virus.

Mimer e-postsvindel

Det har blitt rapportert at Mimer-brukere har mottatt falske e-poster, der det kreves betaling for lagringsplass. Vi tar ikke betalt for Mimertjenestene. Har du mottatt en slik e-post skal du slette den umiddelbart.

Bytt passord ofte

Det viktigste du kan gjøre for å beskytte e-posten din er å bytte passord ofte. Ikke undervurder viktigheten for et sterkt og godt passord! Du må heller ikke bruke samme passord til alle pålogginger.

Vi hjelper deg gjerne

Har du en e-postadresse som du sjelden eller aldri bruker kan det være greit å få den slettet. Ta gjerne kontakt med oss på support@tafjord.no om du har en @mimer.no-adresse som du vil ha slettet, så hjelper vi deg med det.

6 gode nett-råd:

  1. Unngå å bruke gratis trådløse nett. Nettkriminelle elsker gratis WiFi og det er enkelt for disse å få tilgang til bildene, videoene og meldingene dine. Bruk heller mobilt bredbånd. 
  2. Husk å oppdatere PC-en din med et fungerende antivirus-program. Et antivirus-program skal beskytte mot spionangrep og skadelig virus, og hindre at informasjonen din blir misbrukt. Inkludert i vårt internett-abonnement får du Trygg på nett. Husk å aktivere tjenesten på Min side Telia!
  3. Husk at svindlere og andre cyberkriminelle kan bruke alle tenkelige meldingskanaler for å nå deg, for eksempel e-post, SMS og sosiale medier. Skru på skepsisen dersom du merker at en melding prøver å fremkalle følelser av frykt, hastverk eller fristelser.
  4. Sjekk alltid avsenderens e-postadresse. I mange tilfeller er dette det enkleste tiltaket for å avsløre en svindel som leveres over e-post. Ja, e-postadresser kan forfalskes, men i svært mange tilfeller lar svindlerne være å forfalske, så dette tiltaket kan hjelpe deg langt på vei.
  5. Vær oppmerksom på vedlegg, disse kan inneholde skadelig script. Ofte kan vedleggene være kamuflert med et annet ikon eller som en uskyldig snarvei.  
  6.  Aldri godta aktivering av «innhold» eller «makroer» i Word eller andre Office-programmer, spesielt ikke om dokumentet prøver å overbevise deg om at dette er nødvendig. Godta kun slik aktivering dersom du er absolutt 100% sikker på hvem som har laget og sendt dokumentet.

Se også flere gode nettregler på nettvett.no/e-postvett/