Slik får du bedre dekning hjemme

 

Vet du hvilke faktorer som spiller inn for god WiFi-dekning hjemme? Når WiFi'en blir flittig brukt, er det ideelt med optimal WiFi-dekning. I et hjem er det flere hindringer som kan redusere dekningen, og her har vi samlet sammen en rekke råd som du kan følge for å få bedre dekning. 

Plasser ruteren høyt og fritt
Er du en av de som har plassert ruteren inne i et skap? Tenk på ruteren som en lyspære; for at den skal spre lyset godt, bør den plasseres så høyt og fritt som mulig. Dersom den står inne i et skap stenger skapdørene for signalene. Plasser den heller på en hylle eller TV-reol. Da slipper WiFi-signalene å trenge gjennom møbler og andre hindringer. 

 

Bruk 5 GHz-nettet
Babycalls, trådløse musikkanlegg, mikrobølgeovner, mobiltelefoner og naboens trådløse nett kan gi forstyrrelser på nettet ditt. Dersom du velger 5 GHz-nettet fremfor 2,4 GHz, vil det ofte hjelpe. Du kan også prøve å velge en annen kanal på for eksempel babycallen, slik at den ikke forstyrrer nettet ditt.

Unngå materialer som sperrer for wifi-signalene
Det er flere byggematerialer som påvirker dine trådløse signaler. Forsøk å plassere ruteren på et sted hvor WiFi-signalene ikke må igjennom disse hindringene for å rekke dit du ønsker å ha god WiFi:

  • Gulv og vegger av betong 
  • Glass som reflekterer signalene tilbake
  • Baderom med varmekabler i gulvet, eventuelt stål i veggen
  • Hvitevarer
  • Rustfritt stål 


Bytt ut gammelt utstyr
Den teknologiske utviklingen går lynraskt. Gamle nettbrett, PC’er og nettverksutstyr kan inneholde svakere sendere og mottakere som gjør at du ikke klarer å hente ut kapasiteten i ruteren din. Gammelt utstyr kan også forstyrre signalene og gjøre at kapasiteten på nettet blir dårligere. Er utstyret mer enn fem år gammelt bør du vurdere om du skal skifte det ut.

Bruk kabel der du kan!
Kablet forbindelse er det mest stabile, og hver dings med nettverkskabel er én mindre som må kjempe om kapasiteten. Har du en datamaskin som alltid står på samme sted med tilgang til kablet uttak? Bruk kabel. 

 

Fjern utstyr som kan forstyrre
Alle påkoblede enheter legger beslag på WiFi-kapasiteten, og trådløse telefoner, babycall, mikrobølgeovner kan bidra til å forstyrre WiFi-signalet ditt. Prøv å koble fra så mange enheter som mulig. Går hastigheten opp eller signalet for svakt, bør du vurdere WiFi-forsterkere og/eller eventuelt oppgradere hastigheten din.