Det er ikke uvanlig at banene på Blindheim er fylt av store og små fotballglade, men når TAFJORD-banneret henges opp over gangbrua ved Blindheim idrettspark to ganger i året, er det ekstra stas.

I år er det 10 år siden fotballcupen ble arrangert med TAFJORD som hovedsponsor og navnepartner for første gang, og i denne perioden har turneringen bygd seg opp til å bli en av nordvestlandets største fotballturneringer. Da høstens TAFJORD cup ble arrangert 18.-19. september var 1600 deltakere og 217 lag fra totalt 26 klubber i spill, med korona-restriksjoner.

Kameratskap på og utenfor matta

Petter Oseberg, som er daglig leder i Blindheim Idrettslag, forteller at TAFJORD cup er idrettslagets største arrangement.

- Denne fotballcupen er utrolig viktig for oss. To ganger i året møtes barna på Blindheim idrettspark til kjekke og utviklende kamper innpakket i en ramme som skaper en flott opplevelse både for store og små. Vi ser at turneringen betyr mye for spillerne som får tilbringe dagene sammen med venner og lagkamerater. Skulle kampene gå skeis, så har de hatt det moro likevel.

Tilhørighet og historie

Det er ikke bare barna turneringen er viktig for. I løpet av en helg er det ganske nøyaktig 200 dugnadsvakter og 900 dugnadstimer på foreldrene til barna som er aktive i Blindheim IL fotball.

– Foreldrene tar et stort eierskap i forberedelser og gjennomføring. For Blindheim Idrettslag er det å skape god aktivitet for egne og andres barn det som gjør sterkest inntrykk. Dette er med på bygge klubbtilhørighet og vår egen historie. Denne historien blir bare sterkere og viktigere for hvert år som går, sier Oseberg.

Vi i TAFJORD er utrolig stolte over å få være med på å arrangere TAFJORD-cup sammen med Blindheim idrettslag. Vi gleder oss allerede til neste turnering i april 2022.