Fiber eller hybrid fiber?

 

Tror du at valg av internettleverandør kun er et spørsmål om pris? I så fall er det fare for at du kan gå på en ørliten smell, både når det gjelder kapasitet, fart og stabilitet. Eller hakking i filmen eller spillet, som er det faktiske resultatet.

Du kan få internett til hjemmet ditt via flere ulike teknologier. I tillegg til fiberbredbånd har du kanskje hørt om coax eller hybrid fiber?

Fremtidsrettet teknologi som varer

Fibernettet er den nyeste teknologien som gir kapasiteten til å takle det stadig økende behovet for dataoverføring. Fiber gir deg ikke bare hastigheten som takler hele familiens internettbehov, inkludert strømming og gaming - du får også opp- og nedlastning i samme lynraske tempo.

Med fiber mottar du internettsignalene direkte i husveggen via en kabel, og all kapasitet i linjen er forbeholdt deg og huset ditt. Dermed blir ikke kvaliteten på signalene eller kapasiteten påvirket eller forstyrret av andre.

Kom i gang med lynrask fiber

Hybrid = gammelt + nytt

Hybridfiber/Coax er en kombinasjon av fiber og koaksialkabel. Dette betyr at du får lynrask fiber frem til et punkt i nabolaget ditt, der signalet blir konvertert til radiofrekvens. Fra dette punktet og frem til huset ditt blir internett levert via koaksialkabler som har mye mindre kapasitet.

Denne kombinasjon av teknologi gjør at løsningen ikke oppnår like høye hastigheter som ren fiber helt til husveggen. Hybridfiber har heller ikke den stabiliteten og sikkerheten som ren fiber har.

Sammenligning av de ulike teknologiene: 

 

Fiber

Coax/hybridfiber

Type teknologi

Optisk fiber

Koaksialkabel (kobberkabel)

Kapasitet

Svært høy

Høy

Hastighet

Svært høy, kan håndtere mange enheter

Høy, kan håndtere flere enheter

Symmetrisk forbindelse

Ja

Nei

Stabilitet

Stabilt og pålitelig

Stabilt

Forsinkelse

Lav

Moderat 

Sikkerhet

Generelt sett høy sikkerhet

Generelt sett god sikkerhet

 

Lurer du på hva som er forskjellen på fiber og trådløst internett?