Hvilket nettverk bør jeg velge?

Hvilket nettverk bør jeg velge?

Har WiFi-ruteren din to WiFi-nett?

Som kunde hos TAFJORD har man gjerne tilgang til to ulike nettverk. Du har sannsynligvis ett som heter 5G eller 5GHz, for eksempel "TAFJORD_9B4_5GHz" - velg dette! Det andre heter gjerne TAFJORD_9B4 og er et 2,4GHz-nettverk.

5GHz-nettverket har lavere rekkevidde, men leverer høyere hastighet

5GHz-nettverket sender et signal med større bølgelengde, som ikke trenger gjennom vegger og møbler like enkelt slik som 2.4GHz gjør, men det kan behandle og sende informasjon raskere. 5GHz-nettverket har også større båndbredde og dermed plass til flere enheter.

2.4GHz-nettverket har større rekkevidde, men lavere hastighet

Nettverket sender et signal med kortere bølgelengder som effektivt trenger gjennom vegger og møbler, men dette fører også til at signalet ikke behandler eller sender informasjon like raskt som 5GHz-nettverket. Nettet har en lavere båndbredde. Det betyr at når mange enheter bruker nettet samtidig, kan de skape forstyrrelser for hverandre.

Bruk 5GHz-nettverket

Vi anbefaler kundene våre å ta i bruk 5GHz-nettverket så langt det lar seg gjøre, for best mulig opplevelse av det trådløse nettverket.

 

2,4 GHz 5 GHz 720x440px.png

Fiberpatruljen forklarer

Forskjellen på 2,4GHz og 5GHz-nettverk

Har WiFi-ruteren din to WiFi-nett?

Da har du sannsynligvis et nett som heter 5G eller 5GHz (F.eks TAFJORD_9B4_5GHz)- velg det! Dette nettet vil gi deg best hastighet. Det andre nettet heter 2G/2GHz eller 2.4G/2,4GHZ.

 

Bruker du riktig nettverk?

5 GHz-nettet er ofte det beste valget


Pass på at du kobler deg til riktig nettverk. Som hovedregel anbefaler vi deg å benytte 5 GHz-nettet. Dette har høyest hastighet og vil i de aller fleste tilfeller gi det beste resultatet. 2,4 GHz har lavere hastighet og kapasitet, men større dekningsradius enn 5 GHz-nettet. Dette fikser du enkelt selv!