Har du mange dingser koblet på WiFi-nettet?

Alle påkoblede enheter legger beslag på WiFi-kapsiteten. Prøv å koble fra så mange enheter som mulig. Går hastigheten opp, bør du vurdere WiFi-forsterkere og/eller eventuelt oppgradere hastigheten din.

 

Annet utstyr kan forstyrre de trådløse signalene 

Når det blir mange om beinet, går farten ned


Mobil, PC og andre trådløse enheter du kobler til nettverket, kjemper om det samme signalet. Jo flere enheter som er påkoblet, desto mindre kapasitet blir det igjen på nettverket. Det gjør at hastigheten går ned.

 

 

Bor du i borettslag eller blokk?

Naboens nett kan svekke ditt signal. Forsøk å slå av og på fibermodemet/hjemmesentralen og eventuelle WiFi-sendere. Det kan være du får bedre kapasitet på en annen WiFi-kanal. Dersom det ikke hjelper, bør du vurdere  WiFi-forsterkere (mesh extenders). 

 

Høy WiFi-pågang i nabolaget 


Det er ikke nødvendigvis antall nettverk i nærheten som svekker kapasiteten din. Et nettverk med tung bruk påvirker en kanal negativt i mye større grad enn flere nettverk med lite eller ingen bruk.

I områder med mange nettverk som leiegårder og borettslag, kan overfylte Wifi-kanaler føre til redusert ytelse. I disse miljøene vil du få bedre ytelse med flere tettere WiFi-punkt.

Når du kobler opp et WiFi-nettverk vil nettverket automatisk forsøke å velge den kanalen med minst aktivitet. Det betyr at om ditt nettverk befinner seg i en kanal med mye aktivitet, kan det være lurt å sku av og på ruteren slik at du kan bytte til en mindre aktiv WiFi-kanal.


 

 

Vi anbefaler alltid at du bruker kabel når du kobler til spillmaskiner, stasjonære PC'er og strømmeenheter som AppleTV, trådløse-høyalere og dreambox.